avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mi-a făcut procură să îi vând apartamentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mi-a făcut procură să îi vând apartamentul și să îmi pot cumpăra eu altul, iar acum fratele meu mă amenință că mă lasă fără casă. Este posibil așa ceva?

Buna seara! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu o problema. Mama mea, mi-a facut procura ca sa ii vand apartamentul si sa imi pot cumpara eu unul. Am vandut-o prin procura ei, cu semnatura, la notar , am luat banii si am pus o diferenta ca sa imi cumpar un alt apartament. Acum, fratele meu ma amentinta ca a discutat el cu nu stiu cine de prin oras si ca ma lasa fara casa. Este posibil asa ceva, atata timp cat eu am facut totul legal ? Mama este in viata si asa a ales ca sa vanda casa si sa nu ii dea lui nimic, ci sa imi dea mie. Va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti. O seara buna, Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Ma gandesc ca poate mama ma da in judecata fiindca banii au fost depusi in contul meu, de mandatar, cum scrie si pe contractul de vanzare-cumparare . Ea poate spune acum ca nu i-am dat banii si are pretentia sa ii dau. Ideea este ca eu am dovezi prin conversatiile cu ea , cand imi spunea sa imi cumpar eu alt apartament si ba din contra, mi-a mai si dat o diferenta ca sa imi iau unul mai mare. Acum, nefiind in relatii prea bune, vrea sa imi faca rau. De aceea ma gandesc, daca ar avea cum sa imi faca ceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate pretinde suma si e si in termen. Conversatiile nu va ajuta cu nimic..
Incercati sa va impacati, eventual sa incheiati un act, unul de donatie nu va ajuta ca o sa vi-l atace fratele candva.
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
De pretins poate pretinde suma, insa important este daca are sanse de castig intr-un astfel de proces...
Nu are sanse mari de castig in conditiile in care veti fi reprezentata/asistata de un avocat care va va face o aparare corecta, exista multe motive pentru care o astfel de cerere de chemare in judecata precum cea a mamei dvs. poate fi respinsa.
Peste un an mama dvs. nu va mai poate da in judecata, intrucat intervine prescriptia.
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2018
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar si asa, avand in vedere legatura directe, suma de bani poate fi perceputa ca donatie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ignoraţi comentariile referitoare la calitatea de moştenitor rezervatar a fratelui dumneavoastră.
Această calitate se aplică doar la bunurile rămase după moartea mamei, nu la ce face mama cu averea în timpul vieţii.

Alte discuții în legătură

Mostenire inainte de deces ? camelys76 camelys76 Buna sunt nou pe forum. Intrebarea mea e: sunt plecat din tara de vreo 8 ani ,apartamentul care l-am avut era al mamei mele dar am platit jumatate la el in ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu bani de la parinti cristeo cristeo Buna ziua. Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema. Vreau sa cumpar un apartament. Sunt casatorita. Banii pentru apartament provin in mare parte de la ... (vezi toată discuția)
Act intre frati in vederea despagubirii partii mostenite DanaX11 DanaX11 Buna ziua, Imi cer scuze daca nu e locul potrivit unde sa intreb acest lucru, insa am nevoie rapida de o lamurire. Situatia este urmatoarea: In urma ... (vezi toată discuția)