avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM încheiat conform art. 55, lit. B, în interiorul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM încheiat conform art. 55, lit. B, în interiorul perioadei de probă - beneficiez de șomaj?

Aș dori să notific angajatorul cu privire la dorința de a înceta CIM conform dispozițiilor art. 55, lit. b) din Codul Muncii, cu acordul părților, la o dată ce se află în interiorul perioadei de probă de 90 de zile calendaristice prevăzute în contract.

1. Dacă depun această notificare și angajatorul o aprobă, având în vedere cele menționate mai devreme, pot beneficia de indemnizația de șomaj?
și
2. Angajatorul îmi mai poate impune efectuarea perioadei de preaviz?

Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alinabuzaianu , utilizator 20:08, 6 Ianuarie 2019
Nu este obligatorie emiterea unei decizii ....

HG 905/2017
art.7
(5) La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru.

(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
....
Am înțeles.

Mulțumesc frumos pentru răspuns.

Vă doresc ca noul an să vă aducă sănătate și multe împliniri!
La mulți ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa perioada de proba ruxandram ruxandram Buna ziua, Dupa finele perioadei de proba, daca angajatul sau angajatorul doreste sa sisteze colaborarea si angajatul este somer pana la un nou loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj liveomars liveomars Mi-am dat demisia unde lucram,cu art 81 alin 8,m-am angajat cu perioada de proba 2 sapt.,dar noul angajator nu-mi mi prelungeste,adica nu are rost....,a fost ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba doruvalcea doruvalcea Daca la sfarsitul perioadei de proba nu sunt angajat definitiv, pot beneficia de somaj? Multumesc! (vezi toată discuția)