avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rog sfatul unui avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rog sfatul unui avocat

Buna ziua,

Rog un avocat sa ma lamureasca in problema aceasta.
Sunt casatorita de 10 ani, inainte de casatorie (deci pe numele de fata) parintii mei mi-au facut acte pe casa, contract de intretinere. Acum parintii vor sa vanda casa si sa-mi dea banii dar nu stiu cum sa facem cu actele. Ei vor sa fie siguri ca in cazul divortului dintre mine si sot acesti bani (sau bunurile cumparate din ei) sa nu faca obiectul partajului. In aceste conditii cum am putea proceda?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 21:16, 16 Noiembrie 2009
buna seara!
dvs in baza contractului de intretinere sunteti proprietara imobilului, deci puteti dispune cum doriti de acest bun.
daca il instrainati, banii obtinuti in urma vanzarii sunt bun propriu al dvs, in baza disp art. 31 lit f cod familie. nu trebuie sa faceti vreun act de donatie cu parintii!
ce sa va doneze?!
pretul pe care dvs il incasati ca si vanzator?!?
este posibil ca in contractul de intretinere sa fie prevazuta o clauza degenul" in cazul neexcutarii obligatiei de intretinere, creditorii sunt indreptatiti sa ceara fie rezolutiunea contractului, fie transformarea intretinerii intr-o suma de bani", indicat este sa faceti act aditional si sa ramana posibila doar transformarea obligatiei intr-o suma de bani, asta pt a proteja interesele viitorului cumparator.
Buna seara,
Parintii mei initial au vrut sa achizitioneze o alta locuinta pentru mine tot cu contract de intretinere. Acest lucru am inteles ca nu mai este posibil pentru ca eu acum sunt casatorita si nu mai poate fi bun propriu este bun familial. In aceste conditii ei vor sa-mi dea suma respectiva care este destul de consistenta dar cu conditia sa ma asigur ca el nu intra in drepturi. Sa inteleg ca ar fi posibil acest lucru chiar cu dovada ca banii provin din vanzarea unei case pe care o aveam de la parinti, chiar daca era cu contract de intretinere?
Multumesc din suflet pentru raspunsuri!
ok.
dvs vindeti locuinta pe care o aveti de la parinti prin contractul de intretinere, iar pe diferenta de pret n-au decat sa va faca donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil cumparat ca bun proriu in timpul casatoriei stefi_gv stefi_gv in anul 2001 am cumparat cu sotul meu un apartament la pretul de 75 mil. am dat 30 mil avans deoarece ap era ipotecat in decurs de cca 3 ani am folosit ... (vezi toată discuția)
Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)