avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Confidențialitatea clientului unei case de amanet: au ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Confidențialitatea clientului unei case de amanet: au dreptul angajații să divulge informații despre cei cu care au contract?

Vreau sa va întreb în legătură cu confidențialitatea clientului cu angajata de la amanet. Angajata de la amanet are dreptul sa divulge informații despre clientu care are în amanet un bun de aur? Eu știu ca doar organelor de politie are dreptu și nu prietenelor ei. În caz ca acel bun este furat.
Vreau sa aflu cât mai multe despre confidențialitatea clientului cu angajata de la amanet. Va rog frumos
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Radutz , utilizator 17:04, 9 Ianuarie 2019
Și?
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
cyan, moderator
Era la fel ca celălalt da eu vreau sa știu dacă pot sa o reclam pe angajata de la amanet și unde trebuie sa ii fac reclamatie
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizarile pentru nerespectarea legii privind prelucrarea datelor personale se depun la ANSPDCP.
[ link extern ] /
Ideea este ca dvs ati gasit un bun pe care ar fi trebuit sa il predati politiei, nu sa il predati unui amanet pentru valorificare.
Cel mai probabil persoana care a pierdut cercelul a banuit ca cel care il va gasi va incerca sa il duca la un amanet cat mai apropiat de locul pierderii, a verificat amanetele din zona si l-a gasit.
Putea sa se duca la politie si sa reclame ca l-a gasit la amanetul X si sa inceapa politia sa faca cercetari.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergand pe scenariul propus de @cyan (foarte plauzibil de altfel) eu zic ca ar trebui sa mergeti sa ii multumiti angajatei de la amanet.
Nu de alta, dar daca ar fi tinut "cu dintii" de confidentialitate, la ora asta sotul dumneavoastra avea dosar penal....
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa inteleg ca insistati ca pagubita sa fi apelat la politie (atentie MARE, nici acum nu e prea tarziu) si apoi sa va vina politia acasa, sa va invite sotul la "interviu" si sa aveti probleme mai serioase? Ati incalcat legea domnule "Dragnea". Ar trebui sa ii multumiti angajatei, nu s-o amenintati. Daca chiar depuneti plangere se va conexa cu ceea ce a facut sotul si ... poate modificati legislatia?!

Alte discuții în legătură

Problema acuzatie furt carrefour cloudabz cloudabz Acum 2 saptamani am fost carrefour sa facem cumparaturi eu si prietena mea,ne-am terminat cumparaturile si le-am dus la masina dupa care am intrat inca odata ... (vezi toată discuția)
Furt georgianagyo georgianagyo Buna ziua Sunt si eu interesata de ce se poate face in urmatoarea situatie: -acum 2 ani i-am lasat unei prietene imprumut niste bijuterii (ii placeau foarte ... (vezi toată discuția)