avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum platim salariu administrator?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum platim salariu administrator?

Buna ziua. De curând AG a angajat o firma care să administreze asociaţia. Administratorul a spus că ne va costa în jur de 30 de lei pe apartament. Dar conform legii salariile se plătesc pe cota parte indiviză. De asemenea, avem o firmă de curăţenie pe scară, care în contract scrie că plata se face tot pe apartament. Vă rog să-mi spuneţi, cum este corect?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:39, 14 Ianuarie 2019
Pai inseamna ca nu mai tinem cont de lege. Cum spune firma/pfa asa facem,nu?
Legea se aplica asociatiilor, nu firmelor sau Pfa...
Mai asteptati si alte pareri, personal n am vazut contract semnat in forma specificata de mine in ultimul post, ci contracte in suma fixa, negociata si asociatia imparte aceasta suma conform legi, pe cota perte indiviza.


DORUSTA
... ba da. Tinem cont de L.196/2018.
Prestatorul cere cat vrea el dupa un calcul pe care l-a facut . Daca asociatiei ii convine... asta este.
Vine prestatorul si zice: atatia lei/ apt. x atatea apartamente = atatia lei in total.
Pe prestator nu il intereseaza cum se repartizeaza cheltuielile in asociatie.
Mai departe asociatia imparte acest total tuturor proprietarilor beneficiari ai serviciului in functie de cota parte indiviza respectant L. 196/2018.
Ionut.ion a explicat f. bine.
Da, acum am inteles gigiz, dar aceasta firma /pfa apartine administratorului. Adica el este seful firmei el este si administratorul asociatiei. Spune ca pe apartament se vor plati salariile pentru ca asa a fost contractul sau conventia... ? sa punem altfel problema. In ce situatii salariile se platesc in mod egal pe apartamente chiar daca, cota parte indiviza este diferita de la un apartament la altul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019
DORUSTA, utilizator
Nu stiu ce contract ati semnat dvs. cu acest pfa, eu am incercat sa va explic cum se face in aceste cauze...
Daca nu va convine ori discutati cu presedintele sa refaca acel contract cu adm. si sa respecte legea aplicata asociatiilor sau puteti propune rezilierea lui.
Depinde de asociatie daca accepta acel contract sau nu, cum spunea si domnul mai sus, sa zicem ca acest pfa cere 30 de lei pe apartament si sunt 10 ap. rezultand o suma de 300 lei. Cheltuiala asociatie prop.
Legal, aceasta suma trebuie impartita conform legi.
Discutati cu presedintele si adm. si spunetile ca nu procedeaza legal cu impartirea costurilor de administrare si reveniti cu raspunsul dumnealor.

Alte discuții în legătură

Cum e corect colega3 colega3 s a hotarat schimbarea liftului, cea mai mare parte din costuri se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc. mai ramane de achitat de catre locatari suma de ... (vezi toată discuția)
Împărțirea cheltuielilor intre locatari Iulia.Ducq Iulia.Ducq La un bloc proprietate privată, cu 4 nivele, pe fiecare nivel cu 3 apartamente cum se împart cheltuielile pt repararea acoperişului (nu este prevăzut cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o situatie la asociatia de proprietari. in sedinta ... Violeta88 Violeta88 Buna ziua! Am o situatie la asociatia de proprietari. In sedinta toti locatarii prezenti (64%) au votat ca impartirea salariului femeii de serviciu sa se ... (vezi toată discuția)