Pentru constructia unui case pe un teren care nu este imprejmuit se solicita un singur certificat de urbanism in care se mentioneaza atat constructia gardului cat si constructia casei ?
CertificatuI de Urbanism este actul emis de autoritatile administratiei publice locale prin care se fac cunoscute solicitantului elementele care caracterizeaza regimul juridic, economic si tehnic al unui imobil, stabilite prin evidentele existente si documetatiile de urbanism aprobate.
Respectarea prevederilor specificate in Planul de Urbanism General este obligatorie.
Din certificatul de urbanism veti sti ce aveti voie si cum puteti construi.
Certificatul contine referinte despre:
regimul de inaltime a constructiei
pozitia viitoarei constructii ( aliniamente fata de strada,, vecini, etc)
cota de inaltime la cornisa;
valoarea maxima pentru ProcentuI de Ocupare - (POT) - calculat ca raport intre aria construita si aria lotului de teren (uzual, procentul de ocupare a terenului este de pana la 40% pentru zonele de locuit)
valoarea maxima pentru CoeficientuI de Utilizare al Terenului calculata ca raport intre aria construita desfasurata si aria lotului de teren.
CertificatuI de Urbanism este emis de Primarie prin Biroul de Urbanism.
Inainte de a cumpara acest teren este foarte important sa cereti de la primarie un certificat de urbanism din care sa aflati daca se poate construi pe acest teren .
Sunt multe motive pentru care nu se aproba autorizatie de constructie pe un teren,de exemplu :
- este prea aproape de calea ferata , nu aveti iesire pe un drum public, trece o conducta sub teren, nu aveti posibilitatea de a va racorda la reteaua electrica,etc.
Vedeti ca faptul ca sunt case in jur nu inseamna nimic,iar ca fostul proprietar a avut autorizatie inca nu inseamna ca obtineti si dvs. Daca intre timp s-a schimbat ceva (s-a tras o conducta ,etc) sau s-a modificat o lege puteti ramane cu terenul nefolosit!