avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am fost gonită de un individ care locuiește în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am fost gonită de un individ care locuiește în altă scară când m-am oprit să hrănesc niște pisici din fața scării lui. E normal, nu suntem cumva pe spațiul public?

Este legitimă sau nu atitudinea locatarilor de la alte scări de bloc să nu le permită persoanelor străine staționarea în fața blocului? M-am lovit mai devreme de această problemă când mă oprisem să hrănesc niște pisici de la altă scară și un individ m-a gonit pur și simplu și mi-a strigat să nu mă mai prindă pe acolo. Nu suntem cumva pe spațiul public?
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 02:21, 22 Ianuarie 2019
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce vi s a intamplat se numeste agresiune verbală sau chiar hărțuire.Nu poti sa tipi asa la.cineva .Da este spațiu public.Si chiar daca n ar fi spațiu public acel domn bănuiesc că este proprietarul unui apartament . Are optiunea de a decide ce dorește să vadă si ce nu ,numai la el in apartament. Desi e posibil nici sa nu locuiască acolo sau sa fie doar în chirie.In fine,nu asta e ideea.Nu există lege care interzice hranirea pisicilor maidaneze.Plus ca este o faptă bună sa oferiți resturile de mâncare în loc să le aruncati,bietelor animale.Eu în locul Dvs.as continua de cate ori trec pe acolo sa hrănesc pisicile, si va sfătuiesc să îl ignorați pur si simplu pe acel individ Iar daca se intampla sa apeleze la agresiune fizică sau macar sa încerce, sa apelați 112.
Mirna a scris:

Este legitimă sau nu atitudinea locatarilor de la alte scări de bloc să nu le permită persoanelor străine staționarea în fața blocului? M-am lovit mai devreme de această problemă când mă oprisem să hrănesc niște pisici de la altă scară și un individ m-a gonit pur și simplu și mi-a strigat să nu mă mai prindă pe acolo. Nu suntem cumva pe spațiul public? Si ca si concluzie:nu este dreptul lui sa decidă dacă ce faceti este corect din punct de vedere legal si nu este dreptul lui sa i a decizii.Asta aparține organelor competente.Din moment de acel domn nu prezinta acte de.propietate pe aceea bucata de pământ,strada,ce o fi, nu are nici un drept de a reprosa ceva,cuiva

Zuza13, utilizator
Și Slatina merge pe aceeași linie...[ link extern ]
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Danocs, animalele nu intra in scara blocului și nu-și fac nevoile in fața ușilor, că nu sunt vite. Habar n-aveți despre comportamentul pisicilor. Chestia să le iau acasă dacă vreau să le hrănesc e de prost gust, specific mentalității mioritice.
Mirna, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si ca sa închei,nu este de datoria acelui individ sa decidă dacă ce faceti prin hranirea pisicilor este corect si legal si cu atat mai putin sa i a decizii în acest sens.Din moment ce acest domn nu prezinta acte de proprietate pe aceea.bucata de pământ,strada sau ce o fi,nu are nici un drept de a reprosa ceva,cuiva.Fapta lui poate fi motiv de a hărtuii(verbal)sau amenința lumea.

Mirna a scris:

Este legitimă sau nu atitudinea locatarilor de la alte scări de bloc să nu le permită persoanelor străine staționarea în fața blocului? M-am lovit mai devreme de această problemă când mă oprisem să hrănesc niște pisici de la altă scară și un individ m-a gonit pur și simplu și mi-a strigat să nu mă mai prindă pe acolo. Nu suntem cumva pe spațiul public?

2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa lesin de ras!!! Pisicile isi fac nevoile in fata scarii sau pe scara? Mai documentati-va, va rog! Pisicile sunt cu mult mai curate si mai ingrijite decat multi vecini de-ai mei, care-si lasa "miresmele" in lift pt inca 15-20 min dupa folosinta! Saracul om... e atat de curat, ingrijit, ordonat si organizat... ca nu poate accepta o pisica in jurul blocului, ba poate mai repede un sobolan

danocs a scris:

Prejudiciul consta in faptul ca animalele intra in scara blocului, asteptand urmatoarea masa, si isi fac nevoile in fata usilor. Daca doriti sa le hraniti luati-le in casa dvs. si faceti ce vreti acolo. Asta e prejudiciul. Nu e direct, dar mizeria este la ea acasa dupa urma acestor animale. Si se stie cat de curat este poporul roman. daca mai incuirajati traiul acestora, asa se intampla...

adry., utilizator

Alte discuții în legătură

Vecini murdari mihaidavid mihaidavid buna ziua!! am o problema.. stau la parter iar vecinii din fata noastra au strans in spatele blocului la 6-7 m de bucatarii 5 caini care miros ingrozitor si ... (vezi toată discuția)
Caine comunitar in fata blocului cerulsenin cerulsenin Buna ziua, Daca se poate, va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Ce poate face un chirias in cazul in care nu este acord cu catelul din fata blocului, ... (vezi toată discuția)
Hranirea cainilor comunitari este interzisa? cris2d2 cris2d2 Imi poate spune cineva daca este interzisa si se pedepseste in vreun fel hranirea si ingrijirea cainilor comunitari, in municipiul Sibiu? De asemenea, este ... (vezi toată discuția)