avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am rămas fără permis din cauza unui abuz: agentul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am rămas fără permis din cauza unui abuz: agentul m-a acuzat că eu am condus deși colegul meu a recunoscut că el a fost la volan și a dus și un martor care să confirme. Cum aș putea să-l recuperez?

Buna ziua! Va scriu pentru a va cere ajutorul intr-o problema destul de delicata in care sunt implicata direct! Intr-o noapte am fost sunata de colegul meu sa cobor in parcare sa imi recuperez cheile de la masina companiei la care lucram amandoi...am coborat si am luat cheile...el a plecat rapid la o alta masina care il astepta iar eu am deschis masina sa vad daca e in regula tot inauntru ,apoi am inchis-o si am dat sa plec in casa,cand o masina de politie rutiera a oprit in dreptul meu iar un domn de la politie s-a dat jos si mi-a zis sa ma legitimez si sa recunosc tot! Am ramas surprinsa ca imi cere acest lucru mai ales ca nu stiam despre ce e vorba...a zis sa mergem la spital sa imi recolteze probe biologice...acuzandu-ma ca am condus in acea seara si nu am oprit la semnalele acustice si luminoase ale politiei! Le-am spus ca nu stiu despre ce e vb si daca nu ma cred sa sune la companie sa vada cine a condus in acea zi...intr-un final m-a lasat sa plec acasa zicandu-mi ca nu voi scapa si ca imi face dosar penal! Bineinteles ca ,panicata ,l-am sunat pe colegul meu care ...ulterior a fost la politie si a declarat ca el a fost la volan in seara aceea si a dus si un martor care sa confirme acest lucru,eu in schimb am ramas fara permis ..pe suspiciunea politistului,care am inteles ca va decide ...in timp de un an ce va face! Am intrebat un avocat ce sa fac in acest caz...si mi-a raspuns ca...nimic...totul depinde de politist..care va duce dosarul la parchet ...cand va avea chef! Intre timp eu risc sa imi pierd serviciul...Intrebarea mea este! ati mai avut un asemenea caz? Chiar nu se poate face nimic?? Tine pur si simplu de äfinitatea""politistului pentru o pesoana?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ion Filip , utilizator 16:00, 25 Ianuarie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
SOS1000 a scris:

Totul aici e de domeniul science fiction , de ce ar fi venit colegul d-voastra sa va dea cheile de la masina in miezul noptii , de ce trebuiau recuperate si de ce ati fi dat vreo declaratie atata timp cat nu aveati nici in clin nici in maneca cu toata situatia . Sincer , nu stiu de fapt ce incercati sa acoperiti dar e cusuta cu ata alba !!!



Ori sunteti militian, ori incercati sa le luati apararea!
Am intalnit si eu abuzuri de genul acesta si, credeti-ma, chiar se intampla!
Daca persoana implicata in asa ceva considera ca are dreptate si nu "cotizeaza" la militian, acesta scrie ce vrea el in PV face toate demersurile necesare pentru a incrimina "faptasul" pentru orice fapta ii trece prin minte. Din pacate procurorii sunt de partea acestora si-i cred pe cuvant.
Selectia celor de la Circulatie este facuta total aiurea si de aici... abuzurile.
Am o cunostinta care a fost "saltata" cu catuse la maini din fata portii la cateva ore dupa producerea unui accident minor in trafic (oglinzi retrovizoare sparte), dusa la sectie, agresata, batjocorita si apoi la refuzul de a i se recolta probe biologice, i s-a intocmit dosar penal.
A primit si amenda pentru refuz de legitimare (!!!) pe care a contestat-o in instanta si i s-a admis contestatia.
In urma intocmirii dosarului penal a ramas si este fara permis de un an si doua luni iar dosarul lui este inca "in lucru".
A facut plangere penala pentru abuz, purtare abuziva, lipsire de libertate... etc iar dosarul penal deschis in acest sens a fost lucrat cu deosebita celeritate si s-a dat... NUP!
Dubla masura cu care au fost tratate cele doua dosare releva clar zicala: "corb la corb nu-si scoate ochii"!
Astia sunt militienii si "portocalele" din Romania!
Dvs., dio2, asteptati-va la ce pot face militienii mai rau! Indivizii astia se cred stapanii nostri si uita ca sunt platiti de noi pentru a face respectate regulile de circulatie nu pentru a-si bate joc de unii dintre noi.
Am permis de peste 25 de ani iar in tot acest timp nu stiu daca am fost oprit de 5 ori de un politist adevarat ci numai de militieni. Care "uita" sa se prezinte si sa vorbeasca politicos, "uita" sa ne informeze motivul opririi si... uneori nu uita sa sugereze ca pot "inchide ochii" pentru o anumita suma.
Dupa patania cunostintei mele, am luat decizia sa-mi achizitionez o camera video la masina care sa inregistreze si audio, iar in momentul in care sunt invitat in afara autovehiculului, sa filmez cu telefonul toata conversatia. Sa vedem daca-si vor mai permite abuzuri in ceeace ma priveste!
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
irinel2704, utilizator
Pentru inceput,suntem 2colegi care lucram pe aceeasi masina,dar pe rute diferite...eu trebuia sa o preiau dimineata! In ceeea ce priveste declaratia am fost nevoita sa o dau pentru a-mi spune punctul de vedere vis-a vis de äcuzatia"care mi se aducea si pentru ca nu eram vinovata cu nimic! M-am gandit la un moment dat sa il acuz de hartuire..pentru acea noapte...insa nu aveam nicio dovada!
Nu imi vine sa cred ca mi se intampla asa ceva! Am mai fost oprita in trafic de multe ori..insa de fiecare data pentru control de rutina si de fiecare data mi s-au adresat la persoana intai...parca eram cel mai mare infractor...'scoate actele'la control! Bineinteles ca m-am conformat fara sa le atrag atentia la limbaj si atitudine,dar dupa lectia asta ...nu mai stau pe ganduri si ii voi lua si eu atitudine! Inca am impresia ca e o farsa la care comploteaza toata lumea...cum adica sa existe "suspiciune"...si pe baza acesteia sa ramai fara permis ..cu dreptatea in mana! si in ras imi raspunde...ca stie el sigur ca eu am fost la volan si voi vedea eu...ba,mai mult ..i-a zis si colegului meu cand a dat declaratia..ca ,ce i-am dat ca sa ma acopere!!!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Credeti-ma, politistul va face un bine ! Cand eram mai tanar, plecand de la o petrecere, un prieten bun, s-a urcat la volan beat mort si s-a oprit cu masina pe linia de cale ferata unde a adormit pur si simplu. Venind in spatele lui, deoarece eu nu consum deloc alcool, am vazut situatia, am luat o gura de cogniac, iar cad a venit politia am declarat ca eu am fost la volan. Mi s-a suspendat permisul, deoarece eram sub influenta alcoolului, dar l-am salvat pe prost dela puscarie sigura. Stiti ce s-a intamplat dupa aceea ? Dupa 3 ani a omarat un om fix dupa o isprava asemanatoare. S-a dus 4 ani la racoare, semn ca nu a invatat nimic din patania anterioara.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
viorel55, utilizator

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor, ma lupt cu militia! alturistul alturistul Poate ca vi s-a intamplat macar odata in viata sa aveti de aface cu militia rutiera, acele personaje cu capul in gips cu care vorba unui forumist: nu te pune ... (vezi toată discuția)
Infractiune la regimul circulatiei sniper sniper In luna februarie o prietena a mea a fost vazuta de catre 2 persoane conducand un autovehicul fara a poseda permis de conducere, undeva intr-o mica ... (vezi toată discuția)
Prezentarea dosarului de urmarire penala johnsdoeaccount johnsdoeaccount Cu respect, doresc sa aflu opinia dumneavoastra si eventualele sfaturi in urmatorul caz: In 2009, din cauza unor circumstante nefavorabile, mi s-a deschis ... (vezi toată discuția)