avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am rămas fără permis din cauza unui abuz: agentul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am rămas fără permis din cauza unui abuz: agentul m-a acuzat că eu am condus deși colegul meu a recunoscut că el a fost la volan și a dus și un martor care să confirme. Cum aș putea să-l recuperez?

Buna ziua! Va scriu pentru a va cere ajutorul intr-o problema destul de delicata in care sunt implicata direct! Intr-o noapte am fost sunata de colegul meu sa cobor in parcare sa imi recuperez cheile de la masina companiei la care lucram amandoi...am coborat si am luat cheile...el a plecat rapid la o alta masina care il astepta iar eu am deschis masina sa vad daca e in regula tot inauntru ,apoi am inchis-o si am dat sa plec in casa,cand o masina de politie rutiera a oprit in dreptul meu iar un domn de la politie s-a dat jos si mi-a zis sa ma legitimez si sa recunosc tot! Am ramas surprinsa ca imi cere acest lucru mai ales ca nu stiam despre ce e vorba...a zis sa mergem la spital sa imi recolteze probe biologice...acuzandu-ma ca am condus in acea seara si nu am oprit la semnalele acustice si luminoase ale politiei! Le-am spus ca nu stiu despre ce e vb si daca nu ma cred sa sune la companie sa vada cine a condus in acea zi...intr-un final m-a lasat sa plec acasa zicandu-mi ca nu voi scapa si ca imi face dosar penal! Bineinteles ca ,panicata ,l-am sunat pe colegul meu care ...ulterior a fost la politie si a declarat ca el a fost la volan in seara aceea si a dus si un martor care sa confirme acest lucru,eu in schimb am ramas fara permis ..pe suspiciunea politistului,care am inteles ca va decide ...in timp de un an ce va face! Am intrebat un avocat ce sa fac in acest caz...si mi-a raspuns ca...nimic...totul depinde de politist..care va duce dosarul la parchet ...cand va avea chef! Intre timp eu risc sa imi pierd serviciul...Intrebarea mea este! ati mai avut un asemenea caz? Chiar nu se poate face nimic?? Tine pur si simplu de äfinitatea""politistului pentru o pesoana?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ion Filip , utilizator 16:00, 25 Ianuarie 2019


viorel55 a scris:

Credeti-ma, politistul va face un bine ! Cand eram mai tanar, plecand de la o petrecere, un prieten bun, s-a urcat la volan beat mort si s-a oprit cu masina pe linia de cale ferata unde a adormit pur si simplu. Venind in spatele lui, deoarece eu nu consum deloc alcool, am vazut situatia, am luat o gura de cogniac, iar cad a venit politia am declarat ca eu am fost la volan. Mi s-a suspendat permisul, deoarece eram sub influenta alcoolului, dar l-am salvat pe prost dela puscarie sigura. Stiti ce s-a intamplat dupa aceea ? Dupa 3 ani a omarat un om fix dupa o isprava asemanatoare. S-a dus 4 ani la racoare, semn ca nu a invatat nimic din patania anterioara.

Si vreti sa va credem?
E totusi o diferenta imensa intre "patania" dvs si cea expusa de dio2! Asa ca nu sunt convins ca militianul i-a "facut un bine" ci mai degraba i-a creat si mai multe probleme lasand-o fara permis in conditiile in care jobul ei presupune deplasari cu masina!
Dio2, consultati totusi un avocat si faceti-le plangere penala!
Si constituiti-va si in parte civila pentru despagubiri pentru perioada in care aveti permisul suspendat!
Marlanii astia merita cu varf si indesat!
Cat priveste modul de adresare eu am intalnit si ceva de genul: "ia basculeaza actele, bai"!
Asta e motivul pentru care eu ii numesc in continuare militieni.
Unitatea pentru prostie in China este Tian! Astia sunt mili-tiani adica de 1000 de ori mai prosti!
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la finalizarea procesului penal veti avea permisul suspendat. O cerere de studiere a dosarului si depunerea unei delegatii avocatiale pot urgenta derularea procedurii care poate dura pana la 5 ani, timp in care procurorul lasa dosarul in nelucrare.
Si in tot timpul asta eu nu imi pot dovedi nicicum nevinovatia?

dio2 a scris:

Si in tot timpul asta eu nu imi pot dovedi nicicum nevinovatia?

Din pacate nu! Doar dupa ce va cere procurorul de caz audierea dvs.
Pentru a urgenta procedura puteti urma sfatul dlui avocat Iordan.
Cu toate astea, puteti primi raspuns acasa ca "nu aveti nici o calitate" in dosarul intocmit...
Se tine totul la "dospit" pana binevoieste procurorul sa ia o decizie: fie va audiaza ca suspect, fie claseaza dosarul....
Asteptati-va la surprize din cele mai neplacute, se apara unii pe altii, ceva de speriat! Vor face tot posibilul sa apareti ca vinovata... E ca in bancul cu iepurasul: "iepuras, unde ti-i sapca?"
Dupa ce vor vedea ca nu se sustin acuzatiile, vor incepe sa caute alte incalacari ale legii!
In Romania, NU exista prezumtia de nevinovatie cata vreme noi trebuie sa o dovedim.
Procurorii iau de bune documentele intocmite de militieni, declaratiile lor, declaratii ale martorilor luate ulterior (la cateva zile chiar)...
Oricum, va doresc multa bafta!

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor, ma lupt cu militia! alturistul alturistul Poate ca vi s-a intamplat macar odata in viata sa aveti de aface cu militia rutiera, acele personaje cu capul in gips cu care vorba unui forumist: nu te pune ... (vezi toată discuția)
Infractiune la regimul circulatiei sniper sniper In luna februarie o prietena a mea a fost vazuta de catre 2 persoane conducand un autovehicul fara a poseda permis de conducere, undeva intr-o mica ... (vezi toată discuția)
Prezentarea dosarului de urmarire penala johnsdoeaccount johnsdoeaccount Cu respect, doresc sa aflu opinia dumneavoastra si eventualele sfaturi in urmatorul caz: In 2009, din cauza unor circumstante nefavorabile, mi s-a deschis ... (vezi toată discuția)