avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Poștașul a predat corespondența unui localnic ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Poștașul a predat corespondența unui localnic pentru a fi distribuită cetățenilor. Este legal?

Ghiseul postal din localitatea mea functioneaza doar o zi pe saptamana. Pentru ca volumul de munca este foarte mare, postasul a predat toate plicurile unui localnic, care i s-a parut mai saritor. Acesta urmand să se ocupe de distribuirea corespondentei in zilele urmatoare. Ma intreb daca acest lucru este legal, pe ce baza au fost date unei persoane neautorizate si care este garantia ca nu se pierde sau nu se deschide vreun plic.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: EvilAngel , utilizator 00:20, 22 Ianuarie 2019
De fapt postasul cred ca a dorit sa va ajute sa primiti totusi corespondenta. E vorba de un sat mai mic? Sava spun eu cum se face in unele sate unde e lipsa de personal la Posta: satenii intreaba periodic daca au corespondenta. Si oamenii s-au inteles intre ei, intreaba unul pentru mai multi prieteni.
~ Conținut șters la cerere ~
domnul paulleu
te rog eu frumos nu mai face aprecieri personale la adresa mea.
numele meu este real iar aprecierile îmi lezează demnitatea spre deosebire de toate celelalte persoane care postează aici anonim.
avocatnet protejează demnitatea persoanelor identificate sau identificabile, în niciun caz nu poate proteja utilizatorii care postează sub nenumărate pseudonime secrete.
rezumă-te la discuţii asupra substanţei (on-topic)
Stimate domn Albert Kurtyan - Consilier Juridic,
Eu nu înțeleg de ce i-ai răspuns doamnei, din moment ce nici macar nu ai analizat corect întrebarea dânsei. A specificat clar că persoana respectivă nu este un factor poștal "cu acte în regulă". Nici nu are cum sa devină factor poștal, așa cum ai spus mai sus, doar pentru că i-a fost încredințată acea corespondență. Având în vedere acest lucru, este evident că nu este deloc legal ceea ce a făcut domnul factor poștal, care a predat corespondența tuturor unei terțe persoane, care nu are nici cea mai mică legătură cu acel Oficiu Poștal. Nici mie nu mi-ar plăcea ca documente sau scrisori confidențiale să ajungă pe mâna unei persoane alese aleatoriu, dintr-o mulțime.
Doamna a spus că are o SUSPICIUNE că nu este factor poştal şi că nu este autorizată.

Dacă ştia că nu este autorizată nu mai punea nicio întrebare.

Deci nu poţi să spui "având în vedere acest lucru" deoarece presupui fapte care nu sunt probate.

S-a răspuns la întrebare şi dacă e autorizată şi dacă nu e autorizată.

Nu aduci nimic nou la discuţie. Inserezi în datele problemei o prezumţie falsă: că doamna ŞTIA cu certitudine că era o persoană neautorizată.

Dacă vrei să dai un răspuns corect, citeşte mai bine DATELE speţei şi nu le inventa că ajungi la concluzii false.

Alte discuții în legătură

Dosar penal.abuz în serviciu. Ionutdc4 Ionutdc4 Ma numesc Ionut, lucrez ca Factor Postal. Astazi am fost chemat la politie sa iau la cunostinta ca mi sa intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii ... (vezi toată discuția)
Violare corespondenta Jenu68 Jenu68 Buna ziua! Primesc corespondenta firmei( cataloage, facturi, etc.) prin intermediul Postei Romane care are un oficiu postal la noi, la tara. In ultima vreme ... (vezi toată discuția)
Postasul imi deschide corespondenta primita pe firma lilicrin lilicrin Am facut plangere la Posta Romana si au venit doi domni sa constate cele intamplate. Au vazut ca intr-adevar postasul imi deschide corespondenta, pentru ... (vezi toată discuția)