avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am luat amendă la ora 15:24 de la Poliția locală ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am luat amendă la ora 15:24 de la Poliția locală pentru neplata parcării prin sms, parcare pe care am achitat-0 la 15:30. Am dovada plății în mesageria telefonului, pot să contest în instanță această amendă aberantă?

Am luat o amenda data de politia locala constanta pentru neplata parcarii prin sms la ora 15.24. Eu lasand masina si platind parcare ulterior la ora 15.30 am dovada platii in mesageria telefonului.Pot sa contest in instanta aceasta amenda aberanta.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am o intrebare: dupa cum spuneti Dvs., la ora 15:24 primiti, prin SMS, o atentionare de la politie, ca nu ati platit parcarea, asa-i? Apoi, tot Dvs. spune-ti ca la ora 15:30, platiti parcarea, adica, la 6 minute dupa ce-ati fost amendat. Pai, cum vine asta? Dvs. ati platit, la momentul T1 + 6 min, o amenda care, la momentul T0, v-a surprins fara parcarea platita. Ce este de contestat aici?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca ar fi fost mai corecta exprimarea si s-ar fi inteles mai bine, daca userul scria:
Am luat o amenda, pentru neplata parcarii prin sms, data de politia locala constanta la ora 15.24.
sau
Am luat o amenda data de politia locala constanta la ora 15.24, pentru neplata parcarii prin sms.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Subscriu la opinia domnului Orescovici, la 15:24, cand s-a constatat contraventia, dumneavoastra erati in culpa. Cade in sarcina dumneavoastra sa ramaneti langa automobil pana trimiteti SMS-ul de plata si primiti sms-ul de confirmare.
Luand acestea in calcul, eu cred ca sunt slabe sanse sa obtineti in instanta anularea PV-ului. Bineinteles, puteti incerca.
Care este temeiul legal inscris in procesul verbal de contraventie ? Vi se indica acolo ca puteti plati jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore ? Se specifica numele dvs in procesul verbal sau e vorba doar de o Instiintare ?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Florin Cornea a scris:
Vi se indica acolo ca puteti plati jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore ?

Citiți, vă rog acest articol:
www.avocatnet.ro/articol_487...

„Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal”, prevede legea nouă.

Legea nouă e L 203/2018.

Alte discuții în legătură

Anulare amenda contraventionala pentru perturbarea linistii publice oprescu_iulian oprescu_iulian Buna ziua, Ieri seara am primit o amenda pentru perturbarea linistii publice. Eram in parcarea unui magazin, parcare ce era goala impreuna cu un prieten. ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara sector 2 madydiacan madydiacan Va solicit ajutorul pentru o patanie ce m-a enervat la culme: am primit acasa o amenda de 1500RON/750 platibili in 48 ore pentru o presupunsa parcare pe un loc ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla dacă s-a emis o amendă pentru parcare ? bună ... CBM CBM Cum pot afla dacă s-a emis o amendă pentru parcare ? Bună ziua! Astăzi, în zi legal liberă,03 Mai, am parcat pentru fix 5 minute ( după ceas) într-o ... (vezi toată discuția)