avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am luat amendă la ora 15:24 de la Poliția locală ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am luat amendă la ora 15:24 de la Poliția locală pentru neplata parcării prin sms, parcare pe care am achitat-0 la 15:30. Am dovada plății în mesageria telefonului, pot să contest în instanță această amendă aberantă?

Am luat o amenda data de politia locala constanta pentru neplata parcarii prin sms la ora 15.24. Eu lasand masina si platind parcare ulterior la ora 15.30 am dovada platii in mesageria telefonului.Pot sa contest in instanta aceasta amenda aberanta.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Nu știu ce consilier juridic sunteți dar termenul de 48 de ore a fost abrogat de mult, acuma exista termen de 15 zile conform Legii nr.203/2018. ?!

Florin Cornea a scris:

Care este temeiul legal inscris in procesul verbal de contraventie ? Vi se indica acolo ca puteti plati jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore ? Se specifica numele dvs in procesul verbal sau e vorba doar de o Instiintare ?

Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
Petri75, utilizator
De ce nu cititi cu atentie un text ? Am pus o intrebare citind autorul/autoarea postarii ! Tocmai fiind mi s-a parut ciudat ca trebuie sa plateasca in 48 de ore jumatate din amenda.Nu va mai dati cu parerea complet aiurea daca nu stiti sa citi un text si nu stiti ce reprezinta semnul intrebarii !
Buna ziua, doamna avocat Dutescu!
Va rog sa-mi oferiti si mie un sfat, daca este posibil. Am parcat un automobil proprietatea mamei, intr-o parcare cu plata in Galati, singur fiind in masina. Stiu ca conform regulamentului afisat, am 5 minute perioada de timp sa scot un tichet de parcare. In acest timp, cei de la Gospodaria Urbana, vin, imi pun mecanismul de blocare pe roti, fac poza si pleaca. Ma intorc la masina si constat ca autoturismul este imobilizat si sunt obligat la plata a 200ron ptr deblocare. Tichetul nu am mai apucat sa-l scot intrucat caracatita mi s-a pus imediat dupa plecarea de la masina. Am inlaturat singur roata de pe masina, cu tot cu mecanismul lor de blocare si am schimbat-o cu cea de rezerva. Cum ar trebui procedat de acum incolo si ce recomandati? Nu intentionez sa platesc o amenda abuziva. Multumesc!

Ana-Maria Dutescu a scris:

Puteti sa si platiti, dar cereti instantei si restituirea contravalorii amenzii. Eu nu le recomand clientilor mei sa plateasca, indiferent de suma, isi blocheaza banii.

Ranete a scris:

Multumesc pt raspuns dar as mai avea o intrebare. Sa platesc amenda in 48 de ore si fac contestatia in 15 zile de la primirea PV sau fac doar contestaia fara plata amenzii, la judecatoria constanta.
Multumesc inca o data



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare amenda contraventionala pentru perturbarea linistii publice oprescu_iulian oprescu_iulian Buna ziua, Ieri seara am primit o amenda pentru perturbarea linistii publice. Eram in parcarea unui magazin, parcare ce era goala impreuna cu un prieten. ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara sector 2 madydiacan madydiacan Va solicit ajutorul pentru o patanie ce m-a enervat la culme: am primit acasa o amenda de 1500RON/750 platibili in 48 ore pentru o presupunsa parcare pe un loc ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla dacă s-a emis o amendă pentru parcare ? bună ... CBM CBM Cum pot afla dacă s-a emis o amendă pentru parcare ? Bună ziua! Astăzi, în zi legal liberă,03 Mai, am parcat pentru fix 5 minute ( după ceas) într-o ... (vezi toată discuția)