avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul asociației de proprietari pretinde ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul asociației de proprietari pretinde că nu mai exista Fond de rulment, iar arhiva este arsă. Ce prevede legea în această situație?

Buna ziua!
Va rog sa imi precizeze si mie cineva cand, cum si in ce conditii se arde/distruge arhiva (acte vechi - CAT DE VECHI ???!)
Intreb pentru ca la noi administratorul pretinde ca nu mai exista Fond de rulment si au ars arhiva pentru a ascunde urmele!
A mai patit cineva ceva asemanator ?!
Iar acum, Legea noua de anul trecut prevede existenta Fondului de rulment!
Si inca o problema!
E cineva avizat, care imi poate spune cine si cum - pe baza a ce ?! - decide amplasarea si unghiurile camerelor de luat vederi, care pot omite dar si favoriza anumite aspecte din raza lor de cuprindere a campului vizual ?!
Si inca ceva!
Fiind bani destui din chirie antene GSM, si cazuri de proprietari inundati, pentru ce nu se vrea sa se shimbe tevile vechi de 50 de ani, se poate stabili si un fond de despagubiri - parchet, zugravit - sau trebuie amendat administratorul !?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 16:40, 3 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

ynocentta a scris:

Nu va suparati dar va confruntati cu situatii generate de calitatea persoanelor pe care ati avut increderea sa le acordati prerogativele sa va reprezinte si sa va apere interesele
Este situatie des intalnita in care dupa alegere,.presedintele de asociatie isi modifica apreciabil sau total interesul pentru bunul mers al asociatiei prioritar ramand interesul lunar pecuniar
Trebuie sa aveti in vedere ca nu s-a nascut presedinte si nu o sa ii scrie pe cruce ca a fost presedinte de asociatie de proprietari
In cazurile in care presedintii de asociatie nu exercita cu respect si cu buna credinta atributiile functiei,nu respecta cetatenii care le-au acordat increderea sa ii aleaga,aceiasi cetateni urmeaza sa dispuna schimbarea din functie si alegerea altui presedinte-eventual mai responsabil
Administratorul de imobil are responsabilitatea concret prevazuta de catre legiuitor
Nu respecta legea ,raspunde pentru faptele sale
Daca administratorul de imobil nu respecta dispozitiile in vigoare,exista presedinte de asociatie,comitet executiv care daca cunosc legea in vigoare au competenta sa dispuna sanctiuni inclusiv reziliere raport juridic
Natura sumelor depozitate ar trebui sa se regaseasca in evidenta gestiunii asociatiei de proprietari
Exista evidenta finaciar contabila,sold,activ/pasiv,cenzorul/comisia de cenzori daca doreste poate usor face lumina in clarificarea sumelor precizate de dv
este necesar insa ca cineva presedinte,comitet executiv sa dispuna masurile necesare pentru verificare contabila
Asociatia de proprietari are bilant/balanta,descarcare de gestiune anuala....

Asociatia de proprietari are bilant/balanta în cazul în care este ținută contabilitatea în partidă dubla. Daca era ținută în partidă simplă avea situația activ/pasiv, descarcare de gestiune anuala....
Si a fost sedinta de Adunare Generala.. Pentru ca am fost la politie si am cerut sprijin, se pare ca si-au dat seama ca e groasa situatia, si la intrebarile mele ferme, au intors-o, ca nu au ars decat actele si chitantierele foarte vechi, ceea ce e ok dintr-un punct de vedere, dar adminul tot insista ca nu exista Fondul de rulment!.. Am cerut copii xerox dupa toate pv de cand a preluat actualul administrator, nu prea i-a convenit, si nici politistii nu au stiut sa fie fermi, asa ca nu a scris asta in pv - adminul scria, contrar Legii!! - si, desi am atentionat sectorista, aceasta nu a facut nimic in sensul sa intervina sa se scrie asta! Parea timorata, se pare ca nu a mai fost la o asa sedinta, cu 20-25 de oameni..
Legea prevede sa se numeasca un secretar/a, care sa scrie, si a doua zi sa se afiseze la avizier pv, ca sa ia la cunostinta si cei ce nu au fost prezenti!
Din pacate nu au fost abordate toate subiectele care ar fi trebuit, pentru ca "miseii", vazand-o moale, au contraatacat, s-a facut iar circ, unul zicea una, altul alta, si a iesit ceva tragi-comic, caragialesc si kafkian deopotriva, dar exponential si "modern" totodata..
Pacat ca nu am putut filma, ca era si prea inghesuiala, si babele s-ar fi isterizat, dar ati fi avut ce vedea! O piesa de "teatru" de 1 ora si 15 minute, dupa care, mai ca nu s-au pupat, la despartire!
Din pacate, "miseii" au mai castigat o runda... deocamdata.. toti imi spun sa ii actionez in judecata si sa apelez la Politia Economica, ca sectoristii au competente limitate, nu au vrut sa verifice nimic si nici sa le ia declaratii celor impricinati!..
Trebuie sa primesc copiile cerute, sa le analizez si apoi sa actionez!
Am reusit totusi sa mai cooptam o doamna cenzor, pro bono, care sper sa nu o lase pe septuagenara chimista sa faca smecherii..
A, si si-au mai marit indemnizatiile cu 25%, ca daca tot a crescut salariul minim...
Fiti fermi, fiti demni, cunoasteti Legile si nu va lasati manipulati,cand stiti ca aveti dreptate!
Toate cele bune!
Un fost si poate iar, jurnalist.. e prea multa inselaciune la tot pasul..
Nici vorba de bilant/balanta si descarcare de gestiune!
Stimate domn economist si inginer, e usor sa spui vorbe!.. V-as pune in fata cu adminul, sa vedeti ce va invarte!.. Cum se pot face reconstituiri, daca au ars/distrus cele mai vechi acte, unde e logic ca fiecare nou locatar venit a platit acel Fond de rulment prevazut de lege - menit sa acopere costul intretinerii celei mai scumpe luni din iarna - si cu care sa se poata descurca / rula niste sume, pentru ca obiectiv, fiecare mai are probleme si poate intarzia cu plata unei luni, 2 sau 3, situatie efectiv reala!..
Ca sa fiu mai clar: suma LIPSA, totala, ar fi de 27.000 ron - in timp ce, efectiv acum, avem suma cumulata de 10.000 ron restanta globala, care, evident se modifica la fiecare zi de incasari!
Deci, daca nu ar lipsi cei 27.000 ron, s-ar putea plati fara probleme la zi, cei 10.000 si peste o luna, altii vor fi restantieri, si situatia se repeta!
Dar asa, el acopera platile din incasarile din Fondul de reparatii, si probabil si din dobanda sumei de 120.000 existenta acum in banca!.. Intelegeti acum miscarea banilor ?!..
Cel mai grav e ca nici politistii nu s-au prins de smecherie!
Deci, repet si va rog sa explicati, cum se poate reconstitui ceva ce nu mai are nici o urma ??!
Dintr-un proces verbal - daca exista - si daca e facut corect, mentionand "corect" ce s-a distrus, cum sa refaci banii, din moment ce - m-am interesat la banca! - si banii stau gramada, totalizati, nedefalcati pe Venituri, Cheltuielei, Diverse!!!.. Ei trebuie tinuti evidentiati separat, in contabilitatea blocului..
Dar unde e plin de septuagenari inconstienti si toleranti, pentru care sedinta de AG e o forma de socilaizare, caci 80% sunt chiriasi si proprietarii nu vin la sedinta, ce sa mai faci ?!?..
Stie cineva ?! Ca sincer, cine mai tine o chitanta 20, 30, 40 de ani ?!.. unii, poate da.. dar ceilalti ?! Iar Legea noua, prevede in mod expres, ca trebuie sa se constituie fondul de rulment!.. Ori, daca nimeni nu ii verifica corect, si toti sun prieteni si se inteelg si se descurca ?!.. Sa platesc eu un expert si apoi sa ii dau in judecata ?!.. Chiar nu va dati seama ce absurditate ?!.. Dvs mai aveti, o mai pastrati, chitanta de plata a fondului de rulment ?!...
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2019
Psihosex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog clarificare cu celeritate! Psihosex Psihosex Buna ziua! Stie cineva mai in varsta, daca, inainte de Legea 230/2007, la preluarea actelor, gestiunii, etc, noul administrator prelua si Fondul de Rulment, ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune la asociatiile de proprietari giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Va rog, sa ma lamuriti si pe mine, in ce consta descarcare de gestiune la o asociatie de proprietari. Multumesc. (vezi toată discuția)
Acte necesare la predarea gestiunii de la un administrator la altul vivi23ro vivi23ro sotul meu a fost ales administrator desi nu are atestarea obligatorie, s a oferit sa faca gratis calculele, deci fara contract si fara plata blocul fiind numai ... (vezi toată discuția)