avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizari, plati compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizari, plati compensatorii

Sunt in situatia de a ajunge somer, deci la faza de preaviz. As dori sa fiu indrumata ce demersuri sa fac pentru a primi salariile restantate din ultimele luni si acel salariu compensatoriu pe care il prevede contratul colectiv unic la nivel national ? Cineva imi spunea ca trebuie sa anunt la ITM, si ei sa oblige angajatorul la plata compensatorie.
Cel mai recent răspuns: camelia_24mai , utilizator 12:46, 20 Decembrie 2009
nu pot descrie totul in detaliu, ar ocupa pre mult timp, vreau doar sa va spun ca termenul dat de ITM in urma controlului a fost 30sept 2008. am sesizat din nou ITM-ul ca nu s-a respectat termenul , si nici atunci nu s-a luat nici o masura, a trecut 1 an si 3 luni, chiar nu are ITM nici o putere? atunci pt ce mai face controale? Patronul insusi recunoaste ca nu aplatit salariile, ce e de facut? Chiar as fi curioasa de ce mai exista ITM? corp control? deci ramai la bunul plac al patronului si apoi la justitie toata lumea, cand era mult mai simplu sa nu se ajunga pana acolo. oricum organele statului sunt cam degeaba.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma rau platnica catre angajat, ce e de facut ? Dorky Dorky Firma care intampina dificultati financiare, posibil chiar aproape de insolventa. Nu si-a platit unul dintre putinii angajati chiar si la cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu NewMenace NewMenace Buna seara ma confrunt si eu la ultimul loc de munca cu o situatie neplacuta care are legatura cu faptul ca nu mi a fost platit salariul pe ultimele 2 luni. As ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu restant prin itm sau tribunal? maradona666 maradona666 Fostul angajator refuza plata salariului restant pe ultimele doua luni de activitate pe motiv ca eu nu am solicitat inventar in momentul (sau inaintea) ... (vezi toată discuția)