avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am probe că soția are relații extraconjugale. Se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am probe că soția are relații extraconjugale. Se pot aduce aceste probe în instanță în vederea obținerii custodiei copiilor?

Eu am probe concrete cum ca sotia mea are relatii extraconjugale ( inregistrari audio, video, martori ). Chiar au fost impreuna intr-un alt judet, cazati la hotel in aceeasi camera, trei zile ( probabil parasire domiciliu !? ). In cazul unui divort se pot aduce aceste probe in instanta in vederea obtinerii tutelei celor doi copii pe care ii avem impreuna, de 9 si 14 ani? Cu restul bunurilor ne-am inteles de principiu, copiii au ramas obiectul disputei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Repet, daca eu sunt inversunat in a apara cinstea si corectitudinea intr-o familie e trist ca dumneavoastra sunteti inversunata in a minimiza tragedia si drama pe care un inselat le produce intr-o familie.
In primul rand gresiti, faptul ca
domiciliul se stabileste la un parinte nu inseamna ca celalalt e pedepsit. In cazul de fata stabilirea domiciliului copiilor LA tata nu reprezinta o pedeapsa pentru adulterul mamei ci o masura luata pentru binele copiilor.
Din punct de vedere legal acestia au dreptul LA cele mai bune conditii.
Nu stiu toate detaliile si aici aveti dreptate insa, daca ma iau strict pe CE a scris userul atunci domiciliul nu ar trebui sa fie la mama.
Se minimalizeaza aceasta problema cu inselatul. Nu exista ca a inselat doar sotul dar copilul nu a fost afectat. Cum sa nu fie atins de situatia tensionata din casa? Cum sa nu sufere alaturi de cel care plange noaptea in perna? Cum sa nu se simta umilit sau speriat cand unul dintre parinti e umilit si speriat? Cum sa scape neatins cand parintii divorteaza? Si pentru a ascunde grozavia celuilalt si tatal va mintit sau va evita sa vorbeasca pentru ca nu poate rani si mai mult copii spunandu-le ca Mami nu raspunde la telefon pentru ca a plecat la hotel cu altul. Si prin aceasta tacere si lipsa de detalii copii for fi si mai confuzi, si mai speriati si mai traumatizati.
Iar acum dumneavoastra veniti si spuneti ca dupa ce 3 zile femeia si-a tinut toata familia in starea asta mai poate veni si face ce pentru a fi un parinte bun?
Din punct de vedere legal ar trebui audiat un psiholog pentru a explica instantei trauma LA care aceasta femeie si-a supus intreaga familie pentru ca acei copii sa ramana cu parintele care II iubeste si II respecta sufficient pentru a nu le face asa ceva.
Nu ati lucrat cu oameni inselati sau cu copii ai caror parinti au inselat si au fost prinsi. Nu aveti idee ce greu este sa ii faci sa inteleaga ca acel comportament oribil spune multe despre celalalt nu despre ei. Pentru ca ar fi bine ca doar dupa ce o faceti sa vedem daca mai puteti afirma cu atata usurinta ca parintele care isi umileste in halul asta familia mai e parinte bun.
E vorba insa de asumare, de corectitudine si de intelegere a intregului proces.
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca cel care inseala si vine acasa da dovada de un maxim dezechilibru emotional.
Nu e vorba despre sotie aici, e vorba despre copii si despre unde le-ar fi mai bine. Si strict prin prisma a ce a povestit userul le-ar fi mai bine la tata.
Acum, ca poate separat de asta mama a fost mai apropiata de copii si un parinte mai potrivit e alta mancare de peste. Eu m-am referit la inselat.
Intotdeauna, in orice situatie corectitudinea si decenta vor face diferenta. S-a terminat o relatie? OK, dar nu iti bate joc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legile unei tari stabilesc care e moralitatea obligatorie in tara respectiva. Restul moralitatilor sunt optionale (raman la liberul arbitru).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu minori Georo2005 Georo2005 Buna seara. Am nevoie de sfaturi cat se poate de amănunțite si daca se poate un cost estimativ. Cei doi părinți decid sa divorțeze după ce mama este ... (vezi toată discuția)
Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)