avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am lovit foarte ușor o altă mașină în timp ce ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am lovit foarte ușor o altă mașină în timp ce dădeam cu spatele. Am lăsat pe parbriz un bilet cu numărul meu de telefon, ce mă sfătuiți să fac în continuare?

Buna seara. Azi am dat cu spatele si am lovit foarte usor fata la o masina, in urma impactului indoindu-se in mijloc placuta cu nr de inmatriculare - alte daune ,zgarieturi,etc NU au fost. In pofida lucrului asta, am lasat bilet in geamul persoanei cum ca i-am lovit si i-am indoit placuta cu nr (nu rupt), si nr de teelfon al meu ca sa vorbim. Vreau sa va intreb, ce se poate intampla in continuare? Ma gandesc ca nu m-o pune sa ii platesc eu mai stiu ce, din moment ce doar placuta cu nr a fost indoita; i-am facut poze masinii lui si am plecat. Ce ma sfatuiti sa fac sau sa procedez in continuare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: greenire , utilizator 18:57, 8 Februarie 2019
Am fost intr-o situatie similara in urma cu aproape 3 ani, doar ca eu am produs o julitura pe portiera soferului. Dupa ce am lasat nr. de telefon la stergator m-am dus imediat la politie si am declarat exact ce s-a intamplat. Am completat acel formular, m-au pus sa suflu in etilotest (rezultatul fiind zero), a venit un agent la masina mea pentru a constata starea caroseriei (aveam doar o foarte usoara stersatura lunga de vreo 3 cm pe spoiler), dupa care mi s-a spus sa merg si sa las numarul de telefon la stergator. Cand le-am zis ca facusem deja asta, au zis ca e foarte bine si m-au lasat sa plec. Nici pana in ziua de azi nu m-a contactat soferul respectiv pentru reparatie, iar biletul meu a stat pe stergator vreo 2 luni (treceam des prin zona si vedeam masina nemiscata in acelasi loc), pana cand l-a deteriorat complet ploaia.
Nu trebuie sa va ingrijorati cu privire la eventuale sanctiuni la politie, daca procedati asa ca mine nu se va intampla nimic. Pe mine chiar m-au felicitat cei doi agenti ce erau de serviciu, spunandu-mi ca au destul de rar parte de oameni corecti, care-si recunosc greselile. Unul dintre ei a si spus ca de vreo 3 ori si-a gasit masina avariata usor si n-a avut cui sa "multumeasca" pentru asta.
Probabil nu toti agentii gandesc asa. Eu am primit 4 punte fara sa aiba nimic cel din spate pe care l-am atins. Am zis sa fiu corect si am platit imediat , cred ca puteam face contestatie.
Puteti sa ne spuneti de ce nu ati facut amiabila si ati mers la politie?
Amiabila nu se putea face cu o persoana care tipa si injura (atata stie probabil) fara sa aibe ceva la masina. I-am spus ca merg la politie sa declar , el ezita ca are treaba. Am inteles ca l-a sunat agentul si a dat declaratie ,la constatare nu a avut nimic la masina
Problema e ca poate doamna consumase ceva, era sub influenta a ceva. Trebuia sa va tineti de sesizare. Sau sa cereti politiei un punct de vedere dupa 30 de zile.

ambra0 a scris:

Nu inteleg pentru ce ati primit 4 puncte de penalizare. Ati fost ambele parti la politie pentru constatare?
Daca persoana a carei masina ati lovit-o nu merge la politie, nu poti pati nimic. Si eu am dat cu spatele sa ies din parcare ( eram parcat intre alte masini) si am atins usor aripa fata a cuiva care trecea pe drum. M-am dat jos, dar doamna nu voia sa stea de vorba cu mine. M-a facut cu ou si otet. Eu mi-am cerut scuze si i-am spus sa mergem la constatare. Ea a urcat in masina si a plecat in tromba. Eu m-am dus dupa amiaza la politie - serviciul tamponari - unde am dat o declaratie cu cele intamplate. Mi s-a spus ca voi fi anuntat cand vine celalalt conducator auto. Nici pana azi nu am fost anuntat :) - au trecut 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident usor nedeclarat Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Pe scurt...ieri dimineata am avut un accident usor(dauna intre 50 si 100)...am schimbat nr de tel, am tot vb si ne-am vazut seara acasa la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier daianera daianera Acum o saptamana am avut un accident in care soferul unui logan a intrat intr-o depasire, intr-o intersectie nedirijata si ma lovit in aripa stanga fata, eu ... (vezi toată discuția)
Accident nedeclarat. ce se poate întâmpla dacă nu-i plătesc celuilalt șofer suma la care ne-am înțeles? utilizator11112 utilizator11112 Buna ziua. In data de 28.10.2017 in jurul orei 16 a avut loc un mic accident cateva zgarieturi la ambele masini si atat. Eu am fost de vina si m-am inteles cu ... (vezi toată discuția)