As dori sa cumpar un teren extravilan si as dori, ca inainte de a merge la un notar pentru intocmirea tuturor formalitatilor ( contractului ), sa stiu care sunt actele ce trebuie verificate si pe care trebuie sa le aiba vanzatorul, precum si taxele si obligatiile de plata legate de acest tip de tranzactie. Va multumesc anticipat.
Actele pe care trebuie sa le aiba vanzatorul sunt: actele de provenienta ( titlu de proprietate, contracte de vanzare cumparare, donatie etc, cu toate actele subsecvente in ordine cronologica), cadastru, intabulare, certificat fiscal ( sa zicem ca pe asta il cere notarul).
In extrasul de carte funciara sa nu fie sarcini sau dezmembraminte.
Dupa ce obtine cadastrul, sa corespunda masuratorile cu titlul.
Atentie cum este dobandit terenul ( de ex. prin donatie, aceasta se poate ataca).
Atentie daca este mandatarul cuiva, mandantul sa fie in viata:)
De asemenea asigurati-va ca destinatia terenului este aceea pe care o doriti dvs.
Tocmai am achizitionat un teren si pe langa documentele mai sus mentionate, vanzatorul a trebuit sa mai scoata o adeverinta care dovedeste ca terenul nu a fost arendat si de asemenea un aviz necesar vanzarii terenurilor agricole situate in extravilan ( obtinut in urma afisarii ofertei de vanzare timp de 30 de zile la primarie).
Astazi am vorbit cu vanzatorul si mi-a spus ca a fost la primarie si terenul numai este extravilan ...l-au facut intravilan.Este vreo problema? Ma afecteaza?Este vorba de un teren de 600m2 pe langa care s-au mai construit case.