Sotu are doar 3 luni cu contract ai a suferit un accident de munca a fost lovit de un stivuitor are o plaga la cap de 18 cm și 14 copci contuzie picior stâng ligamentele fisurate și picioru in gips are dreptu la concediu pt ca fost sunat de la resurse umane și ca cum ii calculează concediu ca nu are 6 luni cotizare
Da am citit toate articolele despre concediu medical asteptam certificatu Medico legal și sa vedem ce ne sfătuiește avocatu daca putem sa apelam in instanța pt ca rămâne toată viața cu semn și dacă ligamentele nu sau sudat trebuie operet
Pana nu primiti o copie a dosarului de cercetare a accidentului nu prea aveti ce face.
O copie a acestui proces verbal, precum si FIAM.ul, prima parte, ajunge si la Casa de pensii, compartimentul specializat, care avizeaza concediu medical si face formalitatile de plata in baza legi 346/2002, actualizata.
Legea nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea pentru AM si BP mentioneaza:
-ART. 18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
De aceste prestatii si servicii puteti beneficia prin CJP care gestioneaza Fondul national unic pentru AM si BP constituit din cotizatii obligatorii, lunare, ale tuturor angajatorilor.
Certificatul medico-legal poate fi util daca deschideti actiuni in instanta si se dispune efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii.
La deschiderea actiunii in instanta trebuie sa anexati PV de cercetare AM avizat de ITM si formularul FIAM de inregistrare AM de catre firma.
Exista o conditie esentiala: in PV de cercetare AM sa nu se regaseasca drept cauza exclusiva a producerii evenimentului, retinuta in sarcina victimei.
Acum doua sapt nu erea încă finalizat dosaru de la ITM și culmea încerca sa îl scoată pe soț vinovat când isa arătat dosaru și pozele și le-a explicat ca unde sa produs accidentul nu ereau puntcte de acces și calculatoru nu erea semnalizat cei de la ITM au întors dosaru iar la fabrica nu a fost un accident din vina lui cel cu stivuitoru nu avea voie sa circule cu viteza stivuitoru nu avea frâne are o cicatrice care este de la tâmple pana in creștetu capului plus picioru in gips pt zdrobire de ligamente a fost la București la obreja pt tomograf din fericire nu are nimic la cap dar la picior are semipareză laterala nervi secționată acum trebuie sa facă și cervicala plus spinal pt ca îl doare gatu și nu ia trecut cu tratamentul dat pt 10 zile
Asteptati finalizarea dosarului de cercetare a evenimentului produs. Nu aveti alta solutie.
Cand comentati incercati sa scrieti fraze scurte, cu punctuatie, pentru a fi mai usor de citit si de inteles ceea ce doriti sa transmiteti.