avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea minorului cu mama in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea minorului cu mama in strainatate

Buna ziua.

am o fiica de 14 ani, sunt divortata de tatal acesteia de la varsta de 1 an al copilului.
Copilul si tatal au o oarecare relatie, il viziteaza cam o data pe luna, mai mult la insistentele mele.

As vrea sa ma stabilesc cu ea intr-o tara din europa, ea isi doreste foarte mult acest lucru, insa cu siguranta tatal nu va fi de acord.

De la ce varsta ea isi poate exprima aceasta optiune in instanta?
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
madalina-s, utilizator
Cel mai recent răspuns: madalina-s , utilizator 08:46, 12 Februarie 2019
Daca mama se muta cu copilul chiar daca cere tatal custodie comuna si o obtine tot nu are cum sa faca sa se intoarca copilul in tara. Maxim CE ar putea face ar fi reinctedintarea insa nu ar avea nici o sansa. Deci, doamna nu
are nevoie de nici un Avocat. Daca are autoritate parinteasca unica se poate muta oricand si dupa CE se muta daca o da tatal in judecata poate sa fluiere linistita ca nu se intampla nimic.
Dacă tatăl.deschide proces se va ajunge sa se judece si pe stabilirea domiciliului minorului în străinătate și poate se ajunge la custodie comuna deoarece aceasta este regula pe noua lege.Se va face si ancheta socială acolo.
Se va aplica noua lege iar vechea hotărâre nu va mai fi valabilă.Daca nu se stabilește domiciliul minorului în străinătate trebuie să se întoarcă cu copilul în România.
Se pot deschide si mai multe procese.
Nu este asa simpla situatia cum credeti daca se judeca pe noua lege.
Eu am obținut custodie exclusiva de cate ori m-am judecat pe noua lege după ce exista hotărâre de încredințare ceea ce înseamnă evident ca se poate si nu este doar o teorie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca tatal deschide proces mama are luni de zile sa se mute. Odata ajunsa acolo nici o instanta din Romania nu le va mai muta inapoi. Da, tatal va castiga custodie comuna care nu II va folosit LA nimic.
In momentul asta cu autoritate parinteasca unica, daca are, mama se poate muta oricand si nu are nevoie de Avocat.
CE o sfatuiti dumneavoastra doar o va face sa piarda bani si timp absolute degeaba pentru ceva CE are deja.
Plecati doamna cat mai repede cu copilul sa traiasca in conditii decente. Anuntati tatal de noua adresa si dupa CE ajungeti acolo negociati un alt program de vizita altfel incat fata sa nu piarda relatia cu tatal ei.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
When, utilizator
Nu Ati inteles ce am zis in ultimul mesaj.
Nu am zis sa deschida ea procesul.
Dacă tatăl.deschide procesul datorită cust9die comune nu va mai putea ieși din țară fără acordul lui.
Cu plecatul daca instanța nu va stabili domiciliul minorului în străinătate nu va avea dreptul.de a se stabili acolo în mod legal.
Așadar, eu ziceam de ipoteza în care deschide tatăl proces.
Dacă instanța nu stabilește domiciliul minorului în străinătate nu va avea drept de a locui acolo si in consecinta va trebui să se întoarcă în România.
Chiar zilele trecute am vazut o hotărâre prin care s-a dispus înapoierea minorului din străinătate dar intr-o alta ipoteză juridică.

Eu am zis sa faca tot posibil sa evite un proces si nu sa deschida ea proces.
Instanta a decis domiciliul copilului LA mama si autoritate parinteasca exclusiva deci mama se poate stabili si pe luna. Instanta nu a decis domiciliul copilului in Romania.
Mama poate pleca cu copilul linistita pentru ca si daca cere tatal custodie comuna nu va anula nimeni nimic si nici o instanta de pe lumea asta nu va chema mama inapoi in Romania.
Doamna, daca aveti custodie exclusiva puteti pleca chiar maine si nu aveti ce proces sa deschideti. Aveti domiciliul copilului la dumneavoastra ar fi absurd sa deschideti actiune sa se stabileasca domiciliul copilului la dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara fara acordul tatalui edavid12 edavid12 buna ziua...am un baietel de 3 ani facut intr -o relatie de concubinaj,nu am ajuns in instanta pt custodie deloc,problema sta in felul urmator.tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor lilicu lilicu - pe vechiul cod minorul a fost incredintat mamei , tatal cu drept de vizita - mama se recasatoreste si pleaca cu minorul din tara fara sa anunte tatal - ... (vezi toată discuția)