avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urmează să-i plătesc fratelui meu sultă pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urmează să-i plătesc fratelui meu sultă pentru partea lui din moștenirea părinților, dar acum vrea și partajul bunurilor mobile care nu mai există pentru că, fiind vechi și ponosite, le-am aruncat la gunoi. Ce pot să fac dacă ajungem iar în instanță?

Buna ziua. Am mostenit in parti egale cu fratele meu, casa parintilor decedati de 10-12 ani. Prin partaj juridic urmeaza ca eu sa dau sulta fratelui meu, Dar acum, dupa pronuntarea hotaririi, acesta vrea si partajul bunurilor mobile din casa (mobile, covoare etc) insa acestea nu mai exista, deoarece fiind vechi si ponosite le-am arucat la gunoi pentru a elibera casa in vederea renovarii si eventual a vinzarii. El vrea sa ajungem din nou in instanta. Poate face apel? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Puteti face aceasta dovada cu martori. Eu nu cred ca se va ajunge la un proces in cazul dvs., discutati cu fratele dvs., explicati-i situatia, faptul ca ca acele lucruri erau deteriorate si nu mai puteau fi folosite.
Explicat-i de asemenea faptul ca, veti face dovada faptului ca acele bunuri mobile erau deteriorate si, in aceasta situatie va pierde procesul si va ajunge sa plateasca inclusiv cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bunuri mobile Mario_IS Mario_IS Buna seara, Am urmatoarea situatie. Fratele meu a facut un imprumut la o banca, a ramas cu ratele in urma si a ajuns sa fi executat silit. Initial i s-au ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa despartirea concubinilor Tudor60 Tudor60 Nu am gasit un alt titlu desi mai potrivit ar fi fost: victima colaterala un urma partajului concubinilor. Va adresez cateva intrebari in speranta ca imi veti ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli presupune un partaj? Daniela_17 Daniela_17 Sunt divortata din 2007, am un copil minor in inretinere pentru care tatal nu a platit pana acum nici o pensie ci doar i-a mai dat bani uneori si ... (vezi toată discuția)