avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari

Am onoarea sa va salut .
Daca imi permiteti am o intrebare care ma macina de 4 ani si va cer sprijin , pasii care trebuie sai urmez pentru rezolvare .
Fac parte dintr-o asociatie de proprietari , am toate utilitatile contorizate individual cu contract direct cu furnizorii . Platesc facturile individual ( personal ) . Pe casa scarii nu avem contor pentru iluminat ci am tras curent din fiecare apartament pentru a ilumina . Femee de serviciu nu avem ci facem curat fiecare pe palier si scarile de la intrarea in bloc , cateodata si prin imprejurimi . Interfonul il reparam noi proprietarii si curentul este tras din apartamentul unui locatar . Asociatia ne trimite pe noi sa cautam firma de reparatii . Avem in plan sa zugravim casa scarii noi proprietarii .
In aceste conditii asociatia de proprietari ne percepe 30 lei pe suprafata apartamentului fiecaruia pentru intretinere .
Am sesizat ca de 4 ori pe luna cate 2 ore, vine casierul care nu semneaza de primirea cererilor , nu are registru unde sa le inregistreze , spune ca nu are aceste atributiuni .
Este corect sa platesc aceasta suma pentru servicii inexistente ? Am facut o cerere in dublu exemplar la asociatie de pe data de 31.01.2019 si la o saptamana casiera mia spus ca Domnul presedinte a luat cererea si copia acasa fara sa semneze de primire a unui exemplar . ( cred ca protectia datelor a fost incalcata )
Pe data de 14.02.2019 merg la asociatie sa depun o notificare prin care ii anunt ca nu platesc intretinerea incepand cu luna februarie pana nu justifica ce reprezinta suma de 30 lei
Va rog daca puteti sa-mi dati raspunsul pe : sdv_alex@yahoo.com . Multumesc anticipat .
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
FUJYMOTO, utilizator
Cel mai recent răspuns: FUJYMOTO , utilizator 08:21, 24 Februarie 2019
Am onoarea sa va salut
O ultima intrebare .
In lista de contributie pentru cheltuielile comune de folosinta si intretinere sunt rubrici salarii , chirie sediu , cheltuieli comune . In partea de jos scrie temei legal Leg 196 din 2018 art. 82 , 84 , 85 , si 92 .
Legenda : salarii 10,23 pe camera
Cheltuieli comune : 0,11 lei pe apartament apa individuala , chirie sediu 1 leu de apartament .
Am studiat articolele respective si am inteles : cheltuielile repartizate cota-parte de proprietate reprezinta cheltuieli pentru intretinerea , repararea , exploatarea si dupa caz consolodarea partilor comune .
Daca eu am contactat firma si am platit-0 personal pentru anveloparea apartamentului , pentru repararea scarilor de la intrarea in bloc , interfon , usa de la intrare , televiziune prin cablu , gaze , apa individuala etc iar asociatia nu a miscat un degetba mai mult ne recomanda sa mergem la furnizorul de curent sa ne rezolvam treburile .
Este corect sa ma taxeze pentru salarii pe numarul camerelor din apartament ? In lege spune altceva dupa cum am inteles eu .
Este normal sa ma taxeze 0,11 lei pentru apa individuala ?
Partile comune leam inchiriat de la asociatie sa platesc coloana taxa pentru apa individuala ?
Presedintele asociatiei mia raspuns ca pentru salarii sa citesc lista de la avizier . Ca asociatia nu dispune de sediu si asta a fost motivul pentr care pleaca cu cererile acasa si nu incalca prevederile Leg .129 din 2018 privin protectia datelor .
In tabel scrie clar chrie sediu . Cred ca nu are contract incheiet pentru sediu si chiria o cer sa nu dea de banuit .
Cu stima .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am și eu o neclaritate în legătură cu modul în care procedează ... Popescu olimpia Popescu olimpia Am și eu o neclaritate în legătură cu modul în care procedează administratorul de la asociația de locatari din care fac parte. În ședința ... (vezi toată discuția)
Cum platim salariu administrator? DORUSTA DORUSTA Buna ziua. De curând AG a angajat o firma care să administreze asociaţia. Administratorul a spus că ne va costa în jur de 30 de lei pe apartament. Dar ... (vezi toată discuția)
Plătesc prea mult la întreținere Alexandru Z Alexandru Z Plătesc prea mult la întreținere, nejustificat. Ne fura atât ea președinta cât și el administratorul. Plus cer și bani pentru diferite reparații de ... (vezi toată discuția)