avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modalitate calcul ap.necontorizat apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modalitate calcul ap.necontorizat apa rece

sunt presedinte de asociatie pe 1scara si cu multe probleme de pus la punct dpdv legal si de aplicat 230/2007 si legile conexe ei. ce vas ruga, daca se poate sa ma indrumati spre lege/norme de aplicare a diferentei de apa de la apometru intrare in scara si indecsi apometrelor din casa de la oameni, iese intre 25-50mc lunar/ pe ceasu mare cam 200mc luna pe scara. am vazut zilele trecute pe internet o lege in care arata cati metri de apa se pun la cei care nu ai apometre inregula, le curg pe la baterii,WC,defectinuni in case...si sunt considerati necontorizati si se pune 15-25/30mc de persona in luna respectiva plus ca se arata si modalitati de calcul cu diferite ecuatii ... Aveti idee care este aceea lege/norma? atunci cautam despre modalitate calcul caldura si am gasit despre apa rece, insa nu am salvat acel document, iar cu calcul din HG1588/2007 nu prea este elocvent si lasa loc de interpretari caci cei din comitet au ceva cu proprietarii, asa daca e lege direct nu mai au ce comenta si nu mai creaza probleme la plata intretinerii.
elga50 a scris:

@BX
Asemenea masura se ia cand nu se da citirea indecsilor.

Proprietarul de la et 4 poate sa nu fi fost la AG, el trebuie sa respecte hotararile acesteia.
Daca nu vrea sa le respecte, atunci comitetul poate sa se gandeasca la niste masuri penalizatoare de genul a-i pune mai multa apa la pierderi decat celorlalti....., dar nu se poate sa nu-i considerati citirea indecsilor pentru ca apometrele vechi totusi functioneaza.....

Deoarece nu apartin de aceasi clasa, i se poate calcula o pierdere de chiar 28m^3 in afara de ce este indicat de apometrele sale.
Diferenta de precizie de la clasa C la clasa B poate face o diferenta de consum (prin furt cu picatura) de 14m^3 / ampometru / luna.
In P.V. ati putea include si un astfel de calcul.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
BX, utilizator
Cum sa dea diferenta de 14 mc / apometru / luna daca tot consumul apartamentului poate fi de 2-3-4-5, hai 10 mc ?
De unde ati scos cifrele astea?
Din calcul matematic.
Daca las un robinet sa picure, apometrul clasa B nu inregistreaza si se pot strange 14m^c / luna necontorizati.
Caclulul are la baza debitul minim la care apometrul cl B inregistreaza consumul.
Nu dau acum de calculul facut de Apa Nova, dar pot sa va spun un lucru: poti pune un asemenea consum cuiva pe care il dovedesti ca-i curg robinetele....si acum mai e problema si cum ii curg, la cat timp picatura dupa picatura...ca e important... :)
Nu neeaaparat trebuie dovedit ca-i picura pentru ca le poate lasa intentionat sa picure. Rabdare sa aiba...ca romanul se pricepe sa fure.
Tocmai din motive d-astea de furt multe asociatii au apelat la instalarea de apometre clasa C. Picatura trebuie sa fie mult mai rara ca sa mai se fure.

Alte discuții în legătură

Contributii lunare foarte mari fond reparatii si pretul apei include pierderi neprecizate. aelemarac aelemarac Buna ziua, Contributia lunara la fondul de reparatii este obligatoriu de platit? Deoarece de ani de zile achit o suma lunara destul de mare, in prezent este ... (vezi toată discuția)
Apometru ContSters397026 ContSters397026 Se poate calcula un fir de 3mm de apa care curge nonstop,cati m cubi s-ar consuma lunar ? Daca am apometru mi se pot imputa pierderi de la acest firicel de ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa -avarie LocatarB LocatarB Va rog sa imi spuneti cum cuantificati pierderea de apa datorita unei avarii. Concret: la ghena de gunoi exista o teava cu un robinet pentru apa necesara ... (vezi toată discuția)