avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie

Buna ziua.
As dori sa aflu cum ar trebui sa procedam in cazul in care tatal meu vitreg vrea sa ma adopte, in conditiile in care eu am deja 26 de ani. Mama este casatorita cu tatal meu vitreg de aproximativ 6 ani, dar sunt impreuna de vreo 10 ani. Locuim in casa lui si el doreste ca eu sa mostenesc acea casa. Din cate am inteles este cumva imposibila adoptia deorece sunt majora si nu as avea motive intemeiate pt a initia procedura. Eu nu mai tin legatura cu tatal meu natural si nici nu mai doresc nici un fel de legatura cu el. Cum ar trebui sa procedam in aceasta situatie?
Va multumesc pt raspunsuri. O zi frumoasa :)

P.S. : Tatal meu vitreg nu are copii si a intrerupt orice legatura cu rudele sale de cativa ani buni.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:07, 21 Noiembrie 2009
Faceti o cerere de adoptie major direct la tribunalul de care apartineti.
Pe langa actele necesare, trebuie sa va ganditi si la niste martori care sa ateste ca tatal dvs. vitreg v-a intretinut atatia ani si a contribuit la educatia dvs.
Cererea de adoptie va trebui sa o depun eu sau tatal meu? Martori sunt bunicii si in general toate rudele mamei.

Multumesc frumos.
O seara frumoasa :)
te poate adopta daca ai fost crescuta de el in perioda in care erai copil minor.
Tatal dvs. face cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa fiu adoptata de concubinul mamei daca sunt majora? Caramea Caramea As vrea sa stiu daca concubinul mamei mele (nu sunt casatoriti) poate sa devina legal tatal meu avand in vedere ca eu sunt majora si ma creste de la varsta de ... (vezi toată discuția)
Adoptia majorului de catre sotul parintelui firesc plummy plummy Buna ziua! Cum se face adoptia unui major de catre sotul parintelui firesc? Este suficienta depunerea personal a unei cereri de incuviintare a adoptiei la ... (vezi toată discuția)
Adoptie adult Alina_cos_86 Alina_cos_86 Buna ziua Parintii mei au crescut-o pe fata surorii mele mai mari. Fata are acum 19 ani si as dori sa stiu daca parintii mei ar putea sa o adopte. Mentionez ... (vezi toată discuția)