avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie Diicot
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie Diicot

Buna, am primit o citatie de la DIICOT in care sunt chemat ca martor pentru un dosar, nu inteleg exact de pe citatie dar trebuie sa ma prezint cu avocat? Si daca nu o fac primesc avocat din oficiu? Sau nu se aplica la martori treaba asta? In calitate de martor am vreo problema sau pot sa stau linistit?
Daca au comis vreo faptă penală...
Dacă nu sunt decat martori rămân martori.

Dvs. stiti cel mai bine ce si cum...
Legea va da dreptul sa mergeți sa consultați confidențial avocat inainte de audiere pentru a putea intelege mai clar situatia.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din cate am inteles de la prieten avocat se poate sa ma duc la arhiva sa aflu despre ce este dosarul? Am voie acest lucru?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi bine sa cautati mai multi prieteni avocati...

Daca sunteti chemat la DIICOT nu veti vedea dosarul.

Sfatul meu este sa mergeti cu avocat care sa stie exact ce are de facut indiferent de situatie daca vreti sa va aparati si nu cu avocat prieten care va poate complica situatia.

In procesele penale in faza de urmarire penala adesea este ca si in jungla.
Cel mai puternic castiga.
Daca vreti sa mergeti ca victima mergeti mai bine singur.
Am vazut situatii in care tigrul nu a mancat capra ci se juca cu ea.Era insa un pui de capra si tigroaca a avut o problema ca i-au murit puii.
Si a lasat capra in viata.

Nu puteți studia dosarul pentru că aveți calitatea de martor.
Situația era diferită dacă aveați calitate de suspect/inculpat/persoană vătămată/parte civilă/parte responsabilă civilmente ș.a.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
Si daca ar fi avut calitatea de suspect procurorul tot ar fi respins foarte probabil studiul dosarului pana la audiere.Dupa audiere cererea se admitea.
Este corect asa.

Eu si pe vechea lege ( in urma cu mult de modificarea legii vechi) nu ii agitam daca procedau asa intrucat aveau dreptate...si cand au dreptate ii las...pana cand dreptatea le expira...
Dupa audiere insa lucrurile se schimbau si nu mai aveau dreptate...

Alte discuții în legătură

Am fost prins deținând droguri de risc, mi s-a întocmit dosar penal iar până în prezent am fost citat și audiat ca martor. ce se poate întâmpla în continuare? nume123 nume123 Salut, am fost prins dintr-o prostie detinand un 0,8 de marijuana, acestia l-au trimis la laborator, am recunoscut ca am ce e, si ca am calitatea de martor? ce ... (vezi toată discuția)
Accident de munca- dosar penal- chemat la audiere in calitate de martor misu1972 misu1972 Buna ziua, in data de 14.02.2016, in cadrul societatii unde lucrez a avut loc un accident de munca soldat cu accidentarea grava a unui muncitor. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Audiere în calitate de inculpat Catalin2907 Catalin2907 Bună ziua ! Am fost audiat în calitate de suspect după săvârșirea infracțiunii de conducere sub influenta alcoolului sau a altor substanțe... După ... (vezi toată discuția)