avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neachitarea sultei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neachitarea sultei

Buna ziua . In cadrul procesului de partaj , mi-a fost atribuit apartamentul cu obligatia ca in termen de 5 luni sa achit o sulta . Data ultimei zile din termenul de achitare a sultei este aceeasi cu data urmatoarei infatisari la Judecatorie pt partaj. In cadrul procesului exista si un intervenient care sustine atribuirea in natura a apartamentului catre fostul sot , intrucat acesta are o creanta de achitat catre acest intervenient beneficiar de o executare silita a apartamentului , suspendata pe perioada partajului. Daca nu am avut posibilitatea achitarii acestei sulte , ce se poate intampla in continuare?
Cel mai recent răspuns: sammy44 , utilizator 16:13, 12 Februarie 2010
Daca tot doriti vanzarea apartamentului prin "buna intelegere" intre dv, ce nevoie mai aveti de instanta de judecata? Il vindeti, impartiti banii si gata.
exact . achiesez sfatului pe care vi l-a dat colega.
Buna ziua,
Exista o limita a perioadei de achitare a sultelor si a marimii acestora ?
Fostul meu sot a renuntat la folosinta garsonierei in care locuiesc cu fetita mea in varsta de 13 ani.
Dar pentru ca nu-i permit sa o vada si sa vorbeasca cu copilul atata timp cat nu-si achita pensia alimentara ( in 2009 nu a platit nimic si am facut plangere la sectia de politie) ma ameninta de cate ori are ocazia ca va cere partajul si va vinde casa sa ma lase pe drumuri fara a lua in calcul ca in aceeasi situatie va fi si copilul.
In acest moment sunt somer, care ar fi solutia sa-i pot achita partea lui folosind sistemul sultelor?
Multumesc pentru timpul dvs.
Cu deosebita consideratie,
Teodora Nenciu
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
teodora.nenciu, utilizator
Nu vrem sa vindem acum apartamentul pt ca au scazut preturile foarte mult si in afara de acest motiv , fostul sot are un proces pe rol care insa a inceput dupa inceperea formalitatilor de executare silita , proces care a fost ca urmare a unui material depus la CSM , aratand ca sechestrul a fost ilegal instituit , desi sechestrul a fost hotarat de o instanta judecatoreasca. Sechestrul este din 2006 , executarea a inceput in 2008 , procesul este din 2009. Un proces pe rol care arata ilegalitatea instituirii sechestrului poate suspenda executarea in cazul in care se termina partajul?
Nu avem nici un motiv sa incheiem partajul intrucat deocamdata este suspendata executarea si tragem de timp ca sa aflam ce se poate obtine din procesul intentat de fostul sot. Hotarrarea ca sa se vanda apartamentul de catre executor ne-a cam luat prin surprindere intrucat credeam ca ni se va acorda si acel termen de vanzare prin buna intelegere , astfel ca acum lucrurile s-au cam precipitat , iar cu apelul nu stiu cat de mult timp putem obtine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nici eu, nici fostul soț nu avem bani pentru sulta aferentă cotelor atribuite din imobil în urma partajului. ce se poate întâmpla în această situație? lorely22 lorely22 Sunt în proces de partaj cu fostul soț chiar înaintea termenului de pronunțarea a hotărârii de fond. Până la momentul prezent instanța a decis 60% ... (vezi toată discuția)
Comunicarea hotararii sammy44 sammy44 Buna ziua. Pe data de 23 noi. am avut termen pt procesul de partaj , termen care a fost comunicat printr-o citatie. Am avut termen pt divedirea achitarii ... (vezi toată discuția)
Vinderea unui imobil atribuit sammy44 sammy44 Buna ziua. Daca mi se atribuie un imobil care face obiectul unui partaj si pt care sunt coproprietar cu fostul sot , pot sa-l vand singura fara acordul lui? ... (vezi toată discuția)