Cum pot strămuta cercetarea penală în cazul unui dosar de abandon de familie, cu plangerea depusa la Parchet in urma cu 3ani ?
Mentionez ca inculpatul este un fost polițist cu atribuții de organ judiciar si avand ca prieteni de familie soferul prim procurorului Parchetului unde a fost depusă plângerea si grefiera in cadrul aceluiași Parchet, soția soferului.
Mi se pare prea lung termenul in care nu s-a solutionat plangerea efectuata, unul dintre copii a implinit deja 18 ani si nu a beneficiat de pensia stabilită in sentința de divorț, iar dosarul nu a plecat din biroul polițistului spre instanță de judecată.
Nu pot sa dovedesc cu acte ceea ce afirm, dar bănuiala mea se bazează pe afirmațiile inculpatului din vremea când eram căsătoriți, iar el era polițist si soferul prim procurorului (prieten de familie) ii facilita intrarea la procurorii care il sfătuiau ( ajutau) sa rezolve plângerile penale împotriva lui pentru abuz în serviciu.
Nu stiu cum sa motivez cererea de strămutare pe bănuiala că cercetarea este tergiversată intentionat , atâta vreme cât nu am dovezi.
Vorbele polițistului care instrumenteaza dosarul : "m-am săturat si eu de acest dosar , abia astept sa scap de el" - ca raspuns la intrebarea mea cat mai durează cercetarea, mi-au dat de inteles ca sunt presiuni asupra acestuia din partea inculpatului.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Acționați pe cale civilă la executare silită cum va sfătuit cineva mai sus, că este singura cale de a recupera datoria restantă pentru ultimii 3 ani.
Prin plângerea penală puteți obține condamnarea debitorului, dar banii tot nu-i recuperați. Cu ce vă încălzește dacă face tatăl copiilor pușcărie, dacă banii tot nu îi vedeți.
Cand am facut plângerea am mentionat ca ma constituit parte civilă pentru suma care o datorează .
Nu stiu daca ajută la ceva.
Oricum trebuia sa plateasca din 2013 pentru 2 copii, dar el nu plătește nici pana azi.
Daca se vor face presiuni pe parte penala ar putea plati.
În cazul în care realizează venituri poate fi condamnat.
Ce suma va datorează?
Pe parte civilă ca sa il.executati trebuie să aibă un cont bancar.
Puteti merge la executor dar exista riscul.sa.platiti executorul sa rămâneți cu banii dati si sa nu ii recuperați.
Dacă aveți avocat angajat pentru caz discutați cu el cât sa il platiti ca sa urgenteze partea penală sau căutați alt avocat ca sa il platiti special pentru asa ceva.
După cum ați observat nu este chiar simplu cu urgentarea dar avocații se descurcă altfel din moment ce au pregătire juridică.
Dacă apelați la alt avocat ar trebui studiat dosarul mai intai sau în cazul în care s-ar produce întârziere din acest motiv sa actioneze de urgență direct.
Pensie alimentara
Z.A.G.
Referitor la neprimirea pensiei alimentare din iunie 2009 cind a fost pronuntata decizia de catre instanta (am publicat problemele mele in data de 04.01.2010), ... (vezi toată discuția)