avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stramutare cercetare penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Stramutare cercetare penala

Cum pot strămuta cercetarea penală în cazul unui dosar de abandon de familie, cu plangerea depusa la Parchet in urma cu 3ani ?
Mentionez ca inculpatul este un fost polițist cu atribuții de organ judiciar si avand ca prieteni de familie soferul prim procurorului Parchetului unde a fost depusă plângerea si grefiera in cadrul aceluiași Parchet, soția soferului.
Mi se pare prea lung termenul in care nu s-a solutionat plangerea efectuata, unul dintre copii a implinit deja 18 ani si nu a beneficiat de pensia stabilită in sentința de divorț, iar dosarul nu a plecat din biroul polițistului spre instanță de judecată.
Nu pot sa dovedesc cu acte ceea ce afirm, dar bănuiala mea se bazează pe afirmațiile inculpatului din vremea când eram căsătoriți, iar el era polițist si soferul prim procurorului (prieten de familie) ii facilita intrarea la procurorii care il sfătuiau ( ajutau) sa rezolve plângerile penale împotriva lui pentru abuz în serviciu.
Nu stiu cum sa motivez cererea de strămutare pe bănuiala că cercetarea este tergiversată intentionat , atâta vreme cât nu am dovezi.
Vorbele polițistului care instrumenteaza dosarul : "m-am săturat si eu de acest dosar , abia astept sa scap de el" - ca raspuns la intrebarea mea cat mai durează cercetarea, mi-au dat de inteles ca sunt presiuni asupra acestuia din partea inculpatului.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2019
AdryKamy, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:07, 28 Februarie 2019
Este vorba despre o suma de peste 12000 RON. Din 2013 cate 300 RON pentru fiecare copil.(2).Avocatul care vine cu mine la declaratii este un ajutor pentru a putea avea acces la dosar si pentru fiica minora(14 ani) care a fost chemata sa dea declaratie.
E cazul sa imi angajez un alt avocat?
Stimată doamnă, pe dvs. vă interesează să reuperaţi banii. Poate nu are nimic pe numele lui, dar e posibil să aibă maşina; dacă lucrează ca instructorauto privat, trebuie să aibă autorizaţie şi venituri declarate la ANAF; trebuie să plătească impozit; poate are un cont şi i se poate bloca contul;
În orice caz, mergeţi la executor şi-i expuneţi situaţia.
Puteţi să uitaţi de cei 12000 lei, fiindcă, dacă nu i-aţi cerut OFICIAL , prin executor , până acum, puteţi recupera restenţa doar din februarie 2016, peste 2 zile doar din martie 2016 ş.a.m.d.
Dacă insistaţi şi pe calea penală, bombardaţi Parchetul cu sesizări şi , dacă a început urmărirea penală, faceţi Contestaţie la Judecătoria de care aparţineţi, privind tergiversarea urmăririi penale.
A început urmărirea penală sau este clasată plângerea dvs.?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura modalitate de a obține toti banii datorati este sa se meargă pe partea penală.
Avocatul nu v-a spus asa?

De ce nu vrea sa plateasca?

Nu prea vad cum s-ar clasa cazul...
Dacă a realizat venituri are probleme deosebit de serioase...si eu cam vad o condamnare penală....daca va fi trimis în judecată...

Si apoi...il cam vad la închisoare...
Nu imediat însă...
Vreti doar banii sau condamnare cu închisoare până la urma?
Este posibil.sa se mizeze pe faptul că il veti ierta...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
As fi vrut să plătească copiilor ceea ce li se cuvenea. Le-ar fi fost viata mai ușoară.
Scuza lui este ca le-a trimis copiilor cadouri în valoare de 10.000 de dolari in perioada 2014-2017 cât a fost plecat in America. Lucru care nu este tocmai la fel cu realitatea. Au fost cadouri articole de imbracaminte , accesorii si alte nimicuri pentru copii dar nu o asemenea suma. Nu au fost lucruri valoroase. In aceeasi perioadă copiii au beneficiat si din partea mea de cadouri , dar si de educatie, ingrijire si sustinere, cu toate cheltuielile care implica cresterea si educarea unor copii.
Aș vrea ca legea să fie de partea copiilor cât se mai poate.
După cum am spus unul dintre copii este major, dar încă studiază, iar fiica mea are doar 14 ani.
Am avut atat de mult tangență cu legea ( Politie, avocati, judecatori) in dosarele: de custodie a copiilor, de beneficiul spațiului de locuit, de acuzația că as fi furat banii din pensia socrilor, încât sincer am rețineri în privința lor. Deși in toate dosarele am avut castig de cauză.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Referitor la neprimirea pensiei alimentare din iunie 2009 cind a fost pronuntata decizia de catre instanta (am publicat problemele mele in data de 04.01.2010), ... (vezi toată discuția)
Se poate recupera pensia alimentara in cazul in care debitorul nu are nici un venit? kyrakyra_65 kyrakyra_65 Am divortat in 2001 iar fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare in cuantum de 20 % din veniturile nete realizate. Timp de 1 an a platit iar apoi ... (vezi toată discuția)
In cat timp se rezolva o plangere penala?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Pentru infractiunea de abandon de familie savarsita de fostul sot am depus o plangere la politie, a trecut aproape o luna, am dat declaratii si eu si fostul ... (vezi toată discuția)