In ce priveste partajul.. nu au ce partaja
Asta am zis si in primul mesaj.
Dar pt ca ati facut afirmatia asta :
Cristina Hortensia CIUREA:
A fost cumparata cu bani obtinuti dintr-un credit facut de tata si achitat tot de el.
In aceste conditii, chiar si in cazul in care ar fi fost proprietari si tatal dovedea ca a plati singur contravaloarea imobilului, mama dvs. tot nu ar fi detinut o cota parte din imobil, cota parte care i-ar fi dat dreptul la plata unei sume de bani.
si asta
Inca o data, pentru a se pare ca nu intelegeti: banii cu care a fost cumparat apartamentul au provenit dintr-un credit luat de tata.
Vedeti jurisprudenta, si veti intelege ca aceste bunuri sunt atribuite sotului care a contractat si achitat creditul.
Cf legii,
Bunurile dobândite în timpul regimului comunităţii legale de oricare dintre soţi sunt, de la data dobândirii lor, bunuri comune în devălmăşie ale soţilor.
Faptul ca e bun comun e una, iar faptul ca i se atribuie celui ce plateste creditul, e altceva..
Nu inseamna ca daca un sot a luat creditul si casa si e casatorit, bunul si datoria nu sunt comune.. Va trebui sa partajeze casa si creditul oricum,
ca sunt comune.
Inca o data, nu afirm ca bunul e comun al sotilor, pt ca apartine copilului lor, doar am tinut sa raspund afirmatiei dvs pe care am considerat-o incorecta sau o problema de exprimare mai degraba, daca ar fi sa cititi mesajul urmator al dvs care e cam diferiit de ce am citat mai sus.
Bunul este prezumat comun daca este dobandit in timpul casatoriei, indiferent daca este dobandit de unul din soti pe numele lui sau pe numele ambilor soti,
dar la partaj bunul va fi atribuit unuia sau altuia in functie de contributie, este o mare diferenta intre prezumtia de comunitate si contributia efectiva la dobandirea bunului.
Deci stiti asta, dar doar v-ati exprimat gresit in mesajele de mai sus
Cristina Hortensia CIUREA
Nu am avut in vedere prescriptia, intre soti prescriptia nu curge.
Pe viitor, ar trebui sa aveti, ca exista o conditie..
Art. 2532
Cazurile generale de suspendare a prescripţiei
Prescripţia nu începe să curgă, iar, dacă a început să curgă, ea se suspendă:
1. între soţi, cât timp durează căsătoria
şi nu sunt separaţi în fapt;
Ce am afirmat era ca teoretic, femeia ar avea un drept de creanta pt ca tatal a platit ratele/ niste rate/ o datorie, in timpul casatoriei, din bani comuni. Pt ca nu o sa poate dovedi ca a avut o contributie si pt ca si dreptul se prescrie pt ca sunt despartiti in fapt, nu va obtine nimic, AFirmatia nu e facuta gratuit, ci pt a o pune in garda pe doamna care a postat, ca poate pretinde.
Si tot pt doamna zic ca se poate adresa instantei peste un an sa ceara sa se constate ca dreptul mamei de uzufruct s-a stins prin neuz.
Si tot pt doamna zic ( daca s-a inteles gresit) ca partaj nu au pe ce sa faca parintii.
Mai important e ca mama poate veni sa locuiasca acolo ca doar are drept de uzufruct.
Primavara frumoasa tuturor !