Discutati despre speta de fata sau despre alta?
Intr-adevar, in general "nu este musai" ca bunul sa fie atribuit sotului care a contractat singur creditul, dar de obicei asa se intampla...
Dar, in speta de fata, sotul a contractat singur creditul si tot singur l-a achitat, prin urmare,
este normal sa solicite atribuirea imobilului si solutia nu poate fi alta decat ca bunul sa ii fie
atribuit acestuia.
Nici unul dintre aspectele aratate de dvs, nu se regasesca in speta de fata, sunt consideratii generale, care repet, nu isi au aplicabilitate in speta.
Faceti confuzie intre un bun comun care va fi atribuit la partaj unuia dintre soti si un bun propriu.
Bunurile se atribuie unuia sau altuia dintre soti, in functie de contributia avuta de fiecare la dobandirea acestora, contributie care trebuie dovedita.
Dar, inca odata, despre ce discutam, din moment ce apartamentul respectiv nu apartine sotilor?
In situatia data, lucrurile sunt neclare si acolo unde vorbim despre un act simulat, mare e gradina cu posibilele pronuntari ale instantelor pentru ca mare e gradina abordarii cererilor de avocati.
In experienta mea, rar se abordeaza situatia reala, de sub acte. Daca se face insa, orice se poate intampla.
Pe de alta parte, cand un sot lucreaza afara si trimite bani, sunt sanse de dovezi in toate sensurile: contributii la un bun, intretinere zilnica etc.
In concluzie, asta e opinia mea, ca sunt posibile multe si ca in situatii simulate e nevoie de foarte multe date ca sa dai o indrumare. Eu cred ca orice e pozibil cand incurci lucrurile asa...
Pe de alta parte, va rog sa nu avem discutii agresive, in care sa ne luam la rost reciproc, pentru ca nu sunt productive. Ca am vazut asa eu situatia, asa am vazut-o. Ma puteti intreba in privat daca doriti orice chestiuni agresive, dar nu public, pe forum, ca sa nu promovam un astfel de limbaj.
Va multumesc frumos.
Nu era nici o chestiune agresiva, denaturati ca si in primul mesaj Mie mi se pare ca faceti afirmatii foarte grave si gratuite la adresa mea, prin faptul ca am indraznit sa va contrazic.
Care din afirmatiile mele sunt agresive, va rog indicati-le?
Dvs. aveti voie sa denaturati mesaje, dar eu daca imi scriu punctul de vedere se numeste agresivitae, sau asa va arogati dvs. dreptul sa afirmati despre mine.
In cazul in care moderatorii acestui forum considera mesajul anterior scris de mine agresiv ,ii rog sa intervina.
Va rog, sa aveti un limbaj normal, pentru ca nu mi se pare corect ceea ce faceti.
Dvs. ma invitati sa va scriu mesaje agresive in privat? Daca asa procedati dvs. cu altii, va priveste.
Probabil dvs. sunteti invatata sa faceti astfel de afirmatii si sa nu vi sa raspunda, daca doriti scrieti numai dvs. pe forum.
Probabil mizati pe faptul ca cei care citesc nu au studii juridice si atunci scrieti orice sau poate asa considerati dvs. ca este corect dar am si eu un drept la replica.
In fapt, este vina mea ca am raspuns la ceea ce ati scris dvs., pentru ca oricine poate citi si discerne ceea ce a scris fiecare, nu o voi mai face pe viitor pentru ca a intra in astfel de polemici nu este productiv.
Unde vedeti dvs o situatie simulata si neclara?
Parintii au instrainat catre copil nuda proprietate, deci nu au ce sa mai partajeze. prin urmare nu comentati la obiect.
Faptul ca acum fiica doreste sa o priveze pe mama de uzufruct este o problema morala personala, iar eu nu i-am dat sfaturi in acest sens si nu voi da nimanui.
Situatia prezentata nu este una complicata din punct de vedere juridic, despre ce gradina mare a abordarii de catre avocati discutati?
Banuiesc ca va referiti la mine sau la ce am postat eu, aceasta nu este o afirmatie agresiva si atitudine agresiva fata de mine, in conditiile in care eu i-am raspuns corect userului?
O primavara frumoasa!