avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am făcut cerere ca mama să nu fie luată în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am făcut cerere ca mama să nu fie luată în considerare la plata întreținerii și mi-a fost aprobată, dar n-a fost luată în considerare. Acum se susține că nu a fost depusă, ce ar trebui să fac în această situație?

Buna seara!
As avea și eu nevoie de un sfat.
Mama mea bolnava cu cancer in 2017 a trebuit să plece din țară pentru tratamente in străinătate.Am făcut cerere pentru a o scade de la întreținere pe o perioadă nedeterminată la Asociația de locatari , rămânând doar sora mea in evidenta și a fost aprobată.Nu ne-au dat nici un duplicat ci doar ne-au arătat cererea semnată de administrator.
Uitandu-ma in urma la plățile făcute am constatat că mama nu a fost scoasă și că în toată perioada sora mea a plătit pentru două persoane.M-am dus să întreb de ce.. noua administratoare a spus că este imposibil ..uitandu-se in dosare a găsit cererea noastră,care era și aprobată și a spus că vor verifica și ne vor anunța.Timpul a trecut,noi cu mama in faza terminala de boală nu ne-am mai gândit la asta.In seara asta insa am intrat iar la Asociație și am întrebat...d-na respectiva mi-a spus că nu există nici o cerere.Am rugat-o să deschidă dosarul însă a refuzat..sub pretext că atunci când mă voi calmă o va face.Am tăcut...ea nimic...am plecat și imediat am făcut o cerere ptr a cere un duplicat .Nu am apucat să îl duc deoarece închisese deja.
As dori totuși un sfat..ce ar trebui să fac in aceasta situație?
Va mulțumim anticipat!
O primăvară liniștită tuturor.

Ps.am dovezile călătoriei mamei dus-intors.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Daniela19747 , utilizator 11:23, 19 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
banat,
- Adam Grecu este administrator de imobile, asadar fara functii de conducere;
- Nu zice nimeni sa va luati un scaunel sa va uitati la lista de plata, desi cunosc o doamna de la noi care are 1,50 m inaltime, care, penrtru a citi lista de plata foloseste un scaunel.
Consider ca am raspuns foarte corect la intrebarea pusa de catre @Daniela19747, pe care chiar as ruga sa ne spuna daca a inteles raspunsul primit.

Chiar as fi curios cum explicati dvs. ca daca as fi intr-o functie de raspundere, cum ar fi trebuit sa raspund?
Eu nu zic ca nu este bine ce ati spus dvs. - un bonuletz cu nr. de inregistrare, dar va intreb, daca omu' scrie cererea in doua ex., un ex. ramane la asociatie si pe celalalt administratoru pune nr. de inregistrare di caietul de corespondenta - nu este mai bine?
Incercam si noi sa fim corecti, dar este greu cu carcotasii!!!
Precum scrisesem ceva timp un urma ,într-adevăr pe data de 5 martie am depus cererea ptr solicitarea unui duplicat ..până în ziua de azi nu am primit nici un răspuns...de cate ori am întrebat mi s-a spus că îmi va veni prin posta duplicatul... azi suntem în 18 aprilie..
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
Daniela19747, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ciudata atitudinea celor de la asociatie.
La noi, daca se poate raspunde direct omului care a notificat asociatia intr-o problema, il chemam si-ii inmanam raspunsul. Pe ex. care ramane la asociatie, omu' scrie ca a primit raspunsul, data, semnatura.
Asa ca trimisul prin posta este bun, dar pe langa faptul ca mai si costa ceva banuti, dureaza f. mult - nu va gaseste postasul acasa... Puteti merge la of. postal sa intrebati daca in evidenta lor (in ultimile 10 zile) figureaza o "trimitere" pe numele dvs. daca nu figureaza, inseamna ca nu v-au trimis nimic si o "scalda".
Puteti sa sesizati si primaria orasului (au acolo un birou/seviciu as. proprietari).

Daniela19747 a scris:

Nu ne-au dat nici un duplicat ci doar ne-au arătat cererea semnată de administrator.

Deci nu aveti nicio dovada ca ati depus acea hartie.

Acum ati facut 0 cerere prin care solicitati, tocmai de la cei care au facut eroarea de a nu o scoate pe mama dvs de la intretinere, fix dovada ca au comis acea eroare? Adica dovada prin care s-ar incrimina singuri? Chiar aveti sperante ca o s-o primiti? Ce i-ar impiedica sa faca pierduta acea hartie?
Cand ati vazut hartia aprobata acum 2 ani, avea pe ea numar de inregistrare?
Nu îmi aduc aminte dacă prima data ne-a dat vreun Nr de înregistrare..eram foarte "pierdută" din cauza diagnosticului cu cancer al mamei.Acum da mi-au dat un Nr de înregistrare însă nu am primit încă duplicatul...cred că ideea de-a merge la posta sa intreb daca a fost trimis ceva pe numele meu este foarte buna.
Mulțumesc ptr sugestie.Am totuși vagă impresie că ceva este în neregulă .Fostul administrator a fost dat afara,era și pedofil și furase și o suma mare de bani.Nimanui nu i s-au restituit nimic înapoi cu toate că erau multe persoane care se lamentau de plăți prea mari.Acum este o inginera președinta asociației.Nu știu ce pregătire are în domeniul administrativ,dar...mana in mana cu colega ei sigur fac ceva.Una din ele și-a cumpărat garsoniera in blocul in care locuim, mașină... Ceva e putred sigur.Mereu plătim ptr reparatii care nu se fac.Mereu e cearta la asociație..
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
Daniela19747, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere pt administratorul de bloc rwm rwm salut. e prima mea postare pe forum daca este intr-o categorie gresita scuze anticipat. doresc sa stiu de unde pot descarca un model plangere penala si ... (vezi toată discuția)
Intrebare marryy_lm marryy_lm Am urmatoarea intrebare:fiica mea in calitate de proprietara a locuintei a facut o cerere catre asociatia de proprietari in care a cerut sa fie scoasa de la ... (vezi toată discuția)
Cum se poate proceda pentru a obține număr de înregistrare pentru o cerere adresată asociației de proprietari? alex_bis alex_bis Buna ziua, Vreau sa inregistrez o cerere la asociatia de proprietari a blocului, adresata presedintelui. Am depus-o in 2 exemplare la cutia postala din ... (vezi toată discuția)