avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se intampla daca la sedinte nu sunt prezenti 50% + ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se intampla daca la sedinte nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ?

Ce se intampla daca la sedintele de bloc nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? De exemplu pentru luarea unor decizii cum ar fi: reparatii capitale, alegere presedinte etc...
Cum se pot lua deciziile neconstituindu-se majoritate prezenta ?
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 16:37, 24 Aprilie 2024
Trebuie sa citii:
[ link extern ]

Cap. V Organizarea si functionarea as. prop.
art. 47, 48 si urmatoarele.
Deci nu sunt aberatii.
Acolo, nu se specifica nr. de 3 membri, ci :
(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii
asociaţiei de proprietari au fost convocaţi pe bază de tabel convocator sau prin
poştă cu scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire,
şi prin afişare la avizier, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul
membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.

Imi puteti spune ce fel de decizii pot lua acei 3 proprietari? Exista o limitare?!
De ex: Pot hotari niste cheltuieli exagerate pt, sa zicem camere de supraveghere de 10000 de lei, sau alte asemenea cheltuieli, care nu sunt neaparat necesare si extrem de scumpe?!

Bloc Expert a scris:

Se suspenda si se reconvoaca. La reconvocare pot sa fie si 3 proprietari, aia iau decizii.

Multumesc pt raspuns, am inteles asta. Intrebarea era ce fel de decizii pot lua cei 3, Nu exista limite? Ma gandesc ca se pot face si abuzuri.
Abuzuri se pot face peste tot, de la cel mai inalt nivel, la as. prop....
Daca din totalul de membri, la o AG se prezinta doar o minoritate ( nici chiar 3, uitati dar la noi din 500 de proprietari la AG sunt prezenti la reconvocata abia 30-35 - cum vine asta? ) Unde mai pui ca ma pune dreaq sa fac si invitatii : primarie, politie, furnizori...
AG trebuie tinuta, discutata, aprobata, comunicata. Nu va intereseaza, PA, ce ati mai vrea?
Va mai zic ceva, in cazurile aratate mai sus - aveti de efectuat o lucrare importanta si relativ scumpa. Este nevoie de aceasta lucrare? Testam proprietarii si com. ex. inteleg ca chiar este nevoie. Atunci se intocmeste un tabel nominal cu toti proprietarii, care sunt intrebati: sunteti de acord cu efectuarea... Acord DA, dezacord NU / semnatura.
Ei, functie de anumite criterii, este nevoie de o majoriate simpla sa fie de acord, in alte cazuri majoritatea tre' sa fie de 2/3 din nr. total de proprietari.
Altfel este extrem de greu de a impaca tot poporul...
Cred ca acum ati inteles!
Dau un singur exemplu dintr-o lista de lucrari neimportante si scumpe: montarea de camere de luat vederi - 10.000 lei. Este bloc nou, de aprox 5 ani, nu necesita reparatii, interventii, renovari de nici un fel, nimic care sa justifice niste cheltuieli destul de mari, La asta ma refeream, daca o mana de oameni poate decide si hotari astfel de lucrari. Nu au fost 3, au fost vreo 5 din aprox. 30-40 locatari, nu stiu exact, nu eu locuiesc acolo. Unele apartamente nu sunt locuite, altele sunt inchiriate, si mai sunt si pensionari care sigur nu-si permit prea multe.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Situatie incurcata asociatie proprietari. vinovati multipli Cuasoc Cuasoc Buna ziua! Va solicit respectos pareri in legatura cu iesirea dintr-o situatie aparent incurcata si as dori pareristilor \"ar fi trebuit\" sa se abtina. Se da ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)