avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am hotărâre judecătorească pentru a primi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am hotărâre judecătorească pentru a primi salariile neplătite, dar angajatorul tot nu mi le dă. Trebuie să mă adresez unui executor?

Buna seara,
Am lucrat pe perioada determinata 9 luni (3 luni contract initial, apoi act adtional la contract pentru 6 luni, prelungire). Am primit salariul doar pentru primele 2 luni lucrate. Dupa expirarea contractului, am dat angajatorul in judecata, am sustinut singur cauza la proces ( neavand bani -3000 lei mi-a cerut un avocat sa ma reprezinte) si am castigat procesul. Angajatorul tot nu vrea sa imi dea banii, desi este o hotarare judecatoreasca pentru aceasta. Ce trebuie sa fac? Sa ma adresez unui executor?
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
viu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 20 Iulie 2019
Care sunt urmatorii pasi dupa depunerea plangerii? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
viu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va incepe cercetarea penala a angajatorului ... Pentru a stabili natura unei infracțiuni și pentru a identifica persoana care a săvârșit-o, poliția/parchetul poate:
- să ia declarații
- să ia în considerare anumite documente etc.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am depus și plangere prealabilă la parchetul de la dumiciliul meu in care m-am constituit și parte civila pentru recuperarea prejudiciului pentru ca nu mă interesa doar să fie pedepsit ci și să recuperez prejudiciul.Am trimis actele prin posta cu confimare de primire.Am depus hotararea judecatoreasca si la un executor.Executorul mi-a recuperat banii și cheltuielile si le-a recuperat tot de la angajator.După o lună a venit si politia să cerceteze cazul.Am declarat ca am recuperat banii și nu mai am nici o pretentie.Mult succes!Nu te lăsa !ca se poate!În plângere trebuie să mentionezi articolul de lege mentionat mai sus!
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
mitabiciclista, utilizator
Buna ziua,
Plangerea penala se depune la politia de domiciliu (am domiciliul la casa de la tara) dar stau la oras unde nu am mutatie; sau se depune la politia municipiului sau cea judeteana?
Plangerea penala se depune la parchetul de pe langa judecatoria din raza teritoriala ,fie a faptuitorului daca se cunoaste , acolo unde s-a savarsit fapta sau chiar si la domiciliu partii vatamate.

Alte discuții în legătură

Raspunderea penala zidaru zidaru Pentru neexecutarea unei hotararii judecatoresti privind plata salariilor s-a abrogat raspunderea penala conf art 261 codul muncii? Inseamna ca angajatorii ... (vezi toată discuția)
Plangere penala prealabila redinciucconstantin redinciucconstantin Buna ziua.Am depus o plangere penala prealabila conform Art 287 al1 privind nepunerea in executare a unei hotarari judcatoresti definitive privind plata ... (vezi toată discuția)
Refuzul punerii in aplicare a unei hotarari judecatoresti nicoaurelian nicoaurelian Buna ziua. In Octombrie anul trecut am castigat un proces cu un fost angajator care refuza sa imi plateasca drepturile salariale plus o anumita suma ... (vezi toată discuția)