Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea celor 2 ani de indemnizatie pt. cresterea copilului. Mentionez ca in 10 decembrie a.c. copilul meu implineste 2 ani , iar cele 2 societati la care am lucrat inainte( cate 4 ore/zi la fiecare) nu mai pot sa ma reprimeasca deoarece si-au redus activitatea.Pot sa beneficiez de somaj daca mi se desface contractul de munca cu art.65 ? Va multumesc anticipat pt. ajutor.
Buna ziua. Am fost in concediu pentru cresterea celor doi copii timp de 4 ani, fara intrerupere, iar in prezent firma la care am lucrat se afla in lichidare. Lichidatorul mi-a spus ca trebuie sa astept o hartie de la primarie, iar dupa aceea ei imi vor incheia contractul de munca si voi putea beneficia de somaj. Am fost la ei de doua ori, prima data plecand nedumerita, dar tot nu am inteles mare lucru. imi poate explica cineva ce am de facut? Fetita a facut 2ani pe 18 octombrie.
Posibil ca asteapta (desi nu este necesar asa ceva) o hartie prin care sa primaria ii anunta ca vi se termina CIC.:-/
Depuneti o cerere de incetare a suspendarii la lichidator ... in baza acestei cereri, le va urma procedura prevazuta de lege pentru a beneficia de somaj.
Ati putea solicita o adeverinta de la primarie conform careia nu mai beneficiati de indemnizatia pentru concediu ingrijire copil, asta pentru linistea sufleteasca a lichidatorului. Dar el este cel ce trebui sa va desfaca contractul de munca si sa va dea adeverinta pentru somaj.
Nu asteptati, ca primaria nu emite nimic daca nu este la cerere.