avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Terțul poprit (firma) trimite executorului pensia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Terțul poprit (firma) trimite executorului pensia de întreținere când își aduce aminte, deși plata salariilor se face pe data de 5 a fiecărei luni. Care e scadența sumelor de bani datorate în viitor?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie.
In art.786 alin1 din Codul de Procedura Civila scrie ca "in termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadența acestora, terțul poprit este obligat sa....."
In cazul sumelor de bani datorate in viitor care este scadenta? Data la care firma plateste salariile? Nu imi este clar.
Problema mea este ca tertul poprit trimite banii, ptr pensia de intretinere minor, executorului cand isi aduce aminte, desi plata salariilor de face pe data de 5 a fiecarei luni.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 26 Martie 2019
Unde scrie in lege ca tertul poprit trebuie sa elibereze banii pana la sf lunii in curs?

Vorbeam de debitor, daca ar fi fost sa va dea banii de bunavoie, nu era obligat sa o faca in zi de leafa, ci putea sa o faca la sfarsitul lunii.
Debitorul nu o face. Il execut silit.
Ma intereseaza daca exista in lege un termen in care tertul poprit trebuie sa trimita banii executorului si un termen la care executorul teebuie sa imi trimita mie banii.

gi-jane2 a scris:

Unde scrie in lege ca tertul poprit trebuie sa elibereze banii pana la sf lunii in curs?

Vorbeam de debitor, daca ar fi fost sa va dea banii de bunavoie, nu era obligat sa o faca in zi de leafa, ci putea sa o faca la sfarsitul lunii.

In art.786 alin1 din Codul de Procedura Civila scrie ca "in termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadența acestora, terțul poprit este obligat sa....."
In cazul sumelor de bani datorate in viitor care este scadenta??????
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate face proces împotriva terțului poprit in cazul in care nu Răspunde executorului și nu virează banii.
Dacă aveți executor investit, de ce nu va spune exact ce sa faceți?
Termenele viitoare nu pot fi scadente tocmai Pt ca sunt viitoare!
Executorul poate popri direct tertul- doar prin sentința - obținută pe cale judecătorească
Sincer am impresia ca vorbesc chineza.
Am pus o intrebare foarte simpla si doar la ea doresc raspuns.
In cazul sumelor de bani datorate in viitor care este scadenta?
Asta ma intereseaza. Ce inseamna "scadenta"????????????

Alte discuții în legătură

Ce variante am sa primesc repede banii de la executor durla alina georgeta durla alina georgeta Executorul care imi recupereaza prin sa fixa lunara pensia alim.pt copii,o incaseaza in 15 a fiecarei luni.Nu- mi transfera banii in cont decat luna urm(dupa ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere minor reținută, dar trimisă de firmă cu întârziere. exista un termen în care terțul poprit trebuie să vireze banii în această situație? andreeaene andreeaene Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu o problema legata de plata pensiei de intretinere minor prin executare silita. Plata salariului se efectueaza lunar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am in derulare un dosar de executare pensie alimentara. ... doiac doiac Buna ziua! Am in derulare un dosar de executare pensie alimentara. Executorul intarzie mereu virarea banilor in contul minorului pe motiv ca banii nu sunt ... (vezi toată discuția)