avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sunt separat în fapt de soția mea și cresc singur ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sunt separat în fapt de soția mea și cresc singur copilul pe care îl avem. Cum o pot obliga să contribuie la cheltuielile cu creșterea lui?

Buna ziua. Am intrebare eu si sotia mea stam separat avem un copil de 4 ani la lasat mie dar nu se mai intereseaza de el ce pot sai fac sa poata contribui la cresterea lui. Momentan eu ma ocup de cresterea lui si copilul e bolnav ce acte imi trebuie sa fac si unde sa ajung pt a o obliga sa contribuie la cresterea lui. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Ioana Stoica a scris:

Efectele masurii transate pe cale de ordonanta presedintiala se intind pana la solutionarea definitiva a divortului.

Asadar, puteti solicita pensia de intretinere, pe aceasta cale.

---------------------------------------------------------------------
Este posibil sa nu vrea sa deschida si divortul, zic eu....
De aceea este mai complicat fara divort...pe rol...asa cum mentionam mai sus...
Mult mai complicat cumva...ca legea nu prea ajuta...dar solutii juridice mereu trebuie sa existe...chiar daca nu se vad...

Nici nu prea merge sa smechereasca divortul intr-un fel favorabil decat daca ar sti ca ar gresi judecatorul de la divort...
S-ar crea un fel perpetuum mobile care l-ar ajuta...din punct de vedere juridic...dar slabe sanse sa greseasca judecatorul...mai ales ca este tata...
La mame se mai putea gresi asa...din greseala...ca sa le ajute un pic...
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu e mai complicat fara divort, e mai simplu, copilul sta la el, copilul are nevoie de pensie. E nu numai dreptul tatalui de a cere pentru copil, dar e si obligatia lui.
Se poate respinge ca inadmisibilă ordonanța daca nu este foarte bine motivată.Era si practica judiciara in acest sens.
De aceea este mai complicat fara sa existe divorț pe rol.
Cand exista divorț deschis este simplu...ca nu exista probleme cu inadmisibilitatea.
Nu, nu e. Motivatia e o fraza: mama nu contribuie la cresterea minorilor si imi e greu.
Nu e necesar mai mult, aunge temeiul ca un parinte nu contribuie asa cum legea spune sa o faca. Nu e nici macar sarcina probei la reclamant aici. Sincer, nu vad greul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala de incredintare a minorului mihaoa mihaoa Buna ziua. Se poate depunde o ordonanta presedetiala de incredintare a minorului daca nu am depus inca dosarul de divort? Sotul meu a parasit domiciliul de o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mihaella23 mihaella23 As vrea sa stiu daca pensia alimentara pt.minor fara divort deocamdata se cere prin ordonanta prezidentiala,conform carei legi si cum se procedeaza?care este ... (vezi toată discuția)
Netemeinicie sau prematuritate actiune? dandanaua dandanaua Cu două săptămâni înainte de a introduce eu actiunea de divort prin care solicit si incredintarea minorei mie si obligarea pârâtului la pensie de ... (vezi toată discuția)