avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... STATUTUL ASOCIATIEI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

STATUTUL ASOCIATIEI

Buna ziua. Indraznesc o intrebare: suntem asociatie de proprietari constituita in 2002, cu Statut conform legii. Singura diferenta observata la prima vedere este cea referitoare la numarul de membri ai comitetului executiv. Statutul nostru prevede 9 membri iar legea 196 prevede 4 plus presedintele. Este necesar sa fac un nou statut, dupa formatul actual si sa-l inregistrez la judecatorie sau votam in AG doar modificarea numarului membrilor CEX ? Si ce pasi urmez in cazul acesta? Merg la judecatorie cu vechiul statut si cu hotararea AG? Sau este suficienta aprobarea in AG a numarului de membri CEX , fara sa mai merg la judecatorie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 19:57, 25 Iulie 2020
Este bine ce scrie @eugarizan.
Trebuie mers la serviciul specializat din cadrul primariei si solicitati indrumare.
Din punctul meu de vedere statutul unei as. prop. (pentru ca discutia noastra la asta se refera), nu ar trebui sa fie modificat dupa cum bate vantul prin parlament. Daca L 196/2018 prevede acum ca din com. ex. sa faca parte 5 membri, iaca, maine-poimane se schimba legislatia din nou si nu stiu cum o sa se trateze chestiune, vor fi 3-5-7-9-11 membri...
Parerea mea, daca primaria nu are un punct de vedere in acest sens, cine credeti ca o sa va intrebe de sanatate pe aceasta directie? Asadar, deocamdata ramaneti in componenta actuala, faceti-va treaba cum credeti de cuviinta si nu va faceti de lucru. Daca o sa ni se impuna respectarea prev. L 196/2018, atunci vom vedea. Este o parere!
Succes!
Adam Grecu a scris:

Este bine ce scrie @eugarizan.
Trebuie mers la serviciul specializat din cadrul primăriei și solicitați îndrumare.
Din punctul meu de vedere statutul unei as. prop. (pentru ca discuția noastră la asta se referă), nu ar trebui sa fie modificat după cum bate vântul prin parlament. Dacă Legea 196/2018 prevede acum că din com. ex. să facă parte 5 membri, iaca, mâine-poimâine se schimba legislația din nou și nu știu cum o să se trateze chestiunea, vor fi 3-5-7-9-11 membri...
Părerea mea, dacă Primăria nu are un punct de vedere în acest sens, cine credeți că o sa vă întrebe de sănătate pe această direcție ? Așadar, deocamdată rămâneți în componența actuală, faceți-vă treaba cum credeți de cuviință și nu vă faceți de lucru. Dacă o sa ni se impună respectarea Legii 196/2018, atunci vom vedea. Este o părere !

Adam Grecu induce în eroare mai ales proprietarii din Asociațiile de Proprietari, mințindu-i că NU ESTE OBLIGATORIU SĂ SE MODIFICE ȘI SĂ SE ACTUALIZEZE STATUTUL ȘI ACORDUL DE ASOCIERE (Asociația noastră ilegală are cele două acte constitutive, ne-actualizate de acum ... 23 de ani, de la înființarea ilegală a acesteia, pe 23.12.1997, pentru ... 9 Condominii-blocuri, în loc de un Condominiu-bloc, așa cum impunea legislația din 1997).
Cum să-i minți pe proprietari de faptul că NU CONTEAZĂ CĂ STATUTUL ÎNCALCĂ LEGEA NR. 196/2018, ACOLO SCRIIND CĂ MEMBRII COMITETULUI EXECUTIV POT FI ÎN NUMĂR DE 9 ???
Sunt foarte multe articole de legi care spun clar că Statutul și Acordul de Asociere trebuie actualizate DOAR ÎN LIMITELE LEGII NR. 196/2018, FĂRĂ A SE ÎNCĂLCA NICI MĂCAR UN ARTICOL DE ACOLO.
* CITEZ:
STATUTUL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI

CAPITOLUL I – DISPOZIȚII GENERALE

Art. 1 – Prezentul Statut reprezintă ansamblul dispozițiilor, adoptat de cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor DIN CONDOMINIU, prin care se reglementează scopul, structura și modul de organizare și funcționare a Asociației de Proprietari, cu respectarea prevederilor Legii nr. 196/2018.
Art. 2 – Dispozițiile prezentului Statut se completează cu dispozițiile Legii nr. 196/2018.
Art. 3 – Dispozițiile prezentului Statut sunt adoptate în conformitate cu prevederile legislației în vigoare și nu derogă de la acestea.
Art. 31 – (1) Administratorul nu poate utiliza în niciun fel fondurile Asociației de Proprietari, fără hotărârea scrisă a Adunării Generale.
(2) Administratorul are obligația de a ține evidențe contabile separate pentru fiecare Condominiu în parte pe care îl are în administrare.


APROPO DE ARTICOLUL 31 DIN STATUTUL-CADRU, SUNT SIGUR CĂ ADAM GRECU, ȘTIIND CĂ ADMINISTREAZĂ O ASOCIAȚIE „MAMUT”, ÎN CARE SUNT PESTE 500 DE PROPRIETĂȚI, NU CALCULEAZĂ CHELTUIELILE (FONDURILE) COMUNE PENTRU UN SINGUR CONDOMINIU-BLOC.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2020
flory_mr, utilizator
Domnule flory_mr,
1. Aveti pasiune de a contrazice oamenii. Sunt sigur ca acelasi lucru se intampla si in relatiile de zi cu zi, acolo unde traiesti.
In fine, in legatura cu Statutul unei as. de proprietari, eu mi-am exprimat doar o opinie. Puteai sa faci o referire, doar la aceasta chestiune, dar cum ai darul contrazicerii, de ce sa nu faci caz si de asta?
2. Nu mai fi atat de sigur ca daca administrez o asociatie mamut, calculez cheltuielile "la grupa mare" . Este o prostie pe care o tot afisezi din cand in cand. Am mai explicat cum sta treaba pe la noi, la Iasi, spre deosebire de ce se intampla de 20-30 de ani la tine in parohie...
Ne tot dai exemplele astea, tot la 2-3 luni si noi nu mai putem, de-abia asteptam sa te consolam, ca uite ce se intampla la Braila.
Eu va propun sa va vedeti de Braila voastra, de asociatia in care se intampla tot felul de nereguli si lasa-ne pe noi in pace. Vi s-a tot spus: divizati mamutul, intocmiti-va asociatii cat mai mici si lasati vaicareala de pe forum. Deveniti patetic !
flory_mr a scris:



IAR FORMATAREA DVS. CARE NE DISTRUGE OCHII... OARE CE AR TREBUI SĂ FACEM CA SĂ RENUNȚAȚI LA EA?!

Iar formatarea dvs. care distruge ochii... Oare ce ar trebui să facem ca să renunțați la ea?


Vedeți diferența dintre cele două rânduri scrise de mine? Vi se pare că transmit fix, dar fix același mesaj? Ce ați spune despre mine dacă aș scrie așa, ca obicei?

Vă rog să înțelegeți că e extrem de obositor pentru cine vrea să vă citească să urmărească ce scrieți și scrieți normal. Folosiți artificiile doar dacă e absolut necesar.
Mulțumesc.
Manuela Rășină a scris:

flory_mr a scris:


IAR FORMATAREA DVS. CARE NE DISTRUGE OCHII... OARE CE AR TREBUI SĂ FACEM CA SĂ RENUNȚAȚI LA EA?!
Iar formatarea dvs. care distruge ochii... Oare ce ar trebui să facem ca să renunțați la ea?
Vedeți diferența dintre cele două rânduri scrise de mine? Vi se pare că transmit fix, dar fix același mesaj? Ce ați spune despre mine dacă aș scrie așa, ca obicei?

Vă rog să înțelegeți că e extrem de obositor pentru cine vrea să vă citească să urmărească ce scrieți și scrieți normal. Folosiți artificiile doar dacă e absolut necesar.
Mulțumesc.


Eu postez pe zeci de Forumuri și Grupuri de Facebook, și nu am auzit reproșuri doar pentru faptul că subliniez sau marchez articolele mai importante.
Unde vedeți că scriu toate frazele bolduite sau subliniate ? Le marchez pe cele mai importante, să înțeleagă oricine importanța acestora ?
Am experiență în domeniul IT din 1998 și nu am avut reproșuri de genul ăsta - importantă e informația care trebuie să ajungă la cei interesați. Eu privesc ceea ce am postat, și dacă e prea exagerată formatarea, mai reduc din ele - da nu pot renunța la sublinierea cuvintelor sau frazelor, pentru că altfel nu ar mai avea niciun impact ceea ce vreau eu să dovedesc.
Așteptam din partea dvs. să comentați sau să mă combateți pentru ceea ce scriu, nu să mi se reproșeze că am bolduit sau subliniat unele cuvinte sau fraze (și pe Facebook procedez astfel, și cei care citesc sunt mulțumiți că marchez cuvintele sau frazele mai importante - INFORMAȚIA E MAI IMPORTANTĂ, FAPTUL CĂ FOLOSIM CEEA CE GĂSIM PE ACEST FORUM - CARACTERELE CUVINTELOR SAU ALE FRAZELOR; DACĂ E AȘA, DE CE NU SUNT ELIMINATE, ȘTIIND CĂ AU FOST INTRODUSE PE FORUM CU UN SCOP).
Chiar și unii judecători subliniază sau bolduiesc cuvinte sau fraze în motivările sentințelor lor ... și bine fac !
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2020
flory_mr, utilizator

Alte discuții în legătură

Dacă la o ședință nu a fost întocmit cvorumul pentru luarea ... Drimbaovidiu Drimbaovidiu Dacă la o ședință nu a fost întocmit cvorumul pentru luarea unor decizii, la următoarea ședință se pot lua decizii dacă nu este întrunit cvorumul? (vezi toată discuția)