avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere copil

Buna ziua iubitul meu este căsătorit fiind despărțit de 8-9 ani de sotie n a apucat sa dea divort si eu in doua luni ii voi aduce pe lume un copil. Am auzit ca el fiind căsătorit nu va putea recunoaste copilul nu i va purta numele e adevarat???
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:49, 3 Aprilie 2019
Tatăl poate recunoaşte toţi copiii pe care-i concepe, indiferent cu cine, nu contează că e căsătorit sau nu, iar numele copilului îl stabiliţi dvs. cu el, în comun.Dacă vreţi (şi el este de acord) puteţi da numele dvs.copilului, numele lui sau numele reunite, de ex: Ionescu Vasilescu Petru sau Pantea Roşu Maria.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)
Numele copilului lilu2014 lilu2014 Buna ziua, sunt necasatorita si urmeaza sa am un copil. Nu dorim sa facem nunta, iar copilul momentan am hotarat sa poarte numele tatalui. Ma intereseaza sa ... (vezi toată discuția)
Paternitate - actiune introdusa in numele minorului DanDaniel DanDaniel Sora mea are 3 copii dintr-o relatie cu un barbat casatorit, ea nefiind casatorita cu nimeni la acel moment. Doi dintre copii au fost recunoscuti de catre ... (vezi toată discuția)