stana a scris:
de 3 ani am plecat de la o firma tot de atunci nu mi se poate incheia cartea de munca pentru ca o doamna de la itm nu face nimic,sa cheme patronul cu actele necesare sa mi se inchida cartea de munca,mam saturat sa stau pe la usile itm si sa ti se vorbeasca si urat,cum ajuta itm sa fie mana in mana cu patronii?de 3 ani de zile firma lui merge in continuare nu are probleme,eu risc sami pierd actualul loc de munca ca nu ma angazeaza nimeni fara acte mi sa spus sa ma inteleg cu patronul oare nu e de competenta itm sa se ocupe de patronii caresi bate joc de lume?ce pot face?
Este un abuz din partea functionarei.
Nu are nici o legatura faptul ca angajatirul si-a platit sau nu obligatiile cu predarea cartii de munca.
Omul trebuie sa isi continue activitatea in baza unui cim si a uei carti de munca pe care o poseda, ptr. ca , daca nu o avea, urmatorul angajator era obligat sa ii faca. Deocamndata asta e legea, cartile de munca exista, ne desfasuram activitatea cu ele, pana la alta alternativa. Daca angajatorul nu si-a achitat obligatiile, se reflecta in baza de date a gestionarilor de fonduri: cas, cass, somaj,itm, adm.financiara ,etc.
Cei de la itm pot scrie ca nu s-a facut dovada platii salariului sau a acestor contributii si gata, sa emita titularului carnetul de munca, deoarece nici o prevedere legala din cate cunosc eu pana acum, nu da dreptul ITM sau altcuiva sa retina un carnet de munca!!!!!!!!!
Prin urmare, faceti sesizare sefului ITM ca nu vi se elibereaza carnetul, cine v-a refuzat in speta eliberarea lui, cat mai urgent!