avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizare inspectia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizare inspectia muncii

de 3 ani am plecat de la o firma tot de atunci nu mi se poate incheia cartea de munca pentru ca o doamna de la itm nu face nimic,sa cheme patronul cu actele necesare sa mi se inchida cartea de munca,mam saturat sa stau pe la usile itm si sa ti se vorbeasca si urat,cum ajuta itm sa fie mana in mana cu patronii?de 3 ani de zile firma lui merge in continuare nu are probleme,eu risc sami pierd actualul loc de munca ca nu ma angazeaza nimeni fara acte mi sa spus sa ma inteleg cu patronul oare nu e de competenta itm sa se ocupe de patronii caresi bate joc de lume?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: lipo , utilizator 19:35, 23 Noiembrie 2009
incepeti cu o sesizare in scris catre ITM si eventual si catre Inspectia Muncii .
ar trebui sa aiba aceasta forma :
SESIZARE

Subsemnatul(a)_______________ identificat(ă) cu buletin /carte de identitate seria_____ nr.____________, CNP [__]__]__]__]__]__]__]__]__]__]__]__]__], vârsta ____ani, domiciliat(ă) în jud. _______________ loc. ___________________ str._______________________ nr. ___ bl._______ sc._______ et.____ ap._______ angajat(ă)/fost(ă) angajat(ă) în perioada _______________-______________ la S.C. ______________________________ S.R.L./S.A. cu sediul în loc. _________str.__________________ nr.____ bl._____ reprezentată prin _______________________________________; la firmă nr. de telefon_______________.

Punct de lucru :____________________________

Număr de telefon la care pot fi contactat(ă) pentru informaţii suplimentare _________________________________ :

Prin prezenta vă relatez următoarele :

_______________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

data si semnatura

PS. De care ITM depindeti ?
:offtopic: Interventie moderator
# stana
Identificarea unor persoane in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit. Nu uitati ca pe forum se discuta probleme juridice, iar nu implicarea unor persoane in ele.

Nu cred ca ITM-ul are obligatia de a chema pe angajatori sa depuna statele de plata , ci invers este obligatia angajatorilor sa depuna aceste acte la ITM.

O solutie pentru rezolvarea acestei probleme este deschiderea unei actiuni in instanta impotriva angajatorului si a ITM-ului . Actiunea avand ca obiect obligarea acestora la inchiderea si eliberarea carnetului de munca.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:
Nu cred ca ITM-ul are obligatia de a chema pe angajatori sa depuna statele de plata , ci invers este obligatia angajatorilor sa depuna aceste acte la ITM.

Aveti dreptate, ITM-ul nu are obligatia de a chema pe angajatori sa depuna statele de plata. Insa inspectorii din cadrul ITM care completaza carnetele de munca au aceleasi obligatii ca si noi, restul. In plus mai au si parghiile necesare pentru a-si duce la indeplinire sarcinile in timp. Teoretic.
Si care ar fi obligatiile comune ale inspectorilor ITM cu ale angajatorilor ? .... lasand la o parte denigrarile si lipsa de profesionalism a unora dintre acestia;)
freeelis a scris:

Si care ar fi obligatiile comune ale inspectorilor ITM cu ale angajatorilor ? .... lasand la o parte denigrarile si lipsa de profesionalism a unora dintre acestia;)

Decretul 92/1976
ART. 6
(1) Modificările intervenite în executarea contractului de munca, după
întocmirea carnetului de munca, se înscriu în acesta în termen de 15 zile de
la data producerii lor.

Ca e vorba de un angajat al ITM, sau ca e vorba de un salariat al unei firme, termenul de 15 zile este valabil pentru toata lumea. Teoretic :)

Alte discuții în legătură

Carte munca joeblack23 joeblack23 Am si eu o problema...7 luni am plecat de la o firma unde aveam carte de munca si ei nu au vrut sa mi-o inapioeze cand am plecat..la o luna distanta m-am ... (vezi toată discuția)
Carte de munca cu probleme mary_123454 mary_123454 AS DORI UN MIC AJUTOR AM LUCRAT LA O FIRMA X DIN DECEMBRIE 2006.CARTEA DE MUNCA A DESCHIS-O IN MAI 2007.S-A MAI OPERAT IN EA O MARIRE DE SALARIU IN FEBRUARIE ... (vezi toată discuția)
Inchiderea unitatii fara preaviz,neachitarea drepturilor salariale,calificare dobindita la locul de munca fara a fi operata in carnetul de munca maryabuta maryabuta buna! am si eu mai multe intrebari si daca puteti va rog respectuos sa ma ajutati cu niste sfaturi.eu si sotul meu am lucrat la aceeasi societate timp de 12 ... (vezi toată discuția)