lilicrin a scris:
Prin sistem ma refer la aceasta dictatura care a ajuns sa creeze teama de libera exprimare au fost lansate amenintari de genul "veti ramane fara locuri de munca daca nu il votati pe Basescu, va voi creste impozitul daca nu castiga Basescu, daca ii mai lipesti pe astia pe gard(astia= alti decat Basescu) sa nu mai iesi din casa) La acest sistem ma refer.
In ce fel va e teama de dictatura primarului, nu a lui Basescu, ca nu el e primar in acea comuna, ca ziceti ca v-ati pus afise pe garduri cu Geoana si Crin si ca v-ati exprimat optiunea operatorilor de sondaje la iesirea la vot, fara sa va fie teama?
Eu cred ca nu stiti ce inseamna cu adevarat dictatura si minciuna la nivel de stat, iertati-ma!
Sigur, va intereseaza viata personala in locul in care traiti, dar asta se intampla in mare parte caracterului oamenilor care va gestioneaza interese acolo...si nu sefului statului.
In ce masura credeti ca Geoana v-ar face viata mai buna, acolo in sat, decat ati avut-o pe timpul lui Basescu..sau in ce mod Crin Antonescu ar putea sa ajunga cu schimbarea asa cum v-o doriti Dv. pana in ultimul sat din Romania?
Ma gandesc ca ar trebui sa reflectati mai mult la diferenta dntre ce primar aveti si ce sef de stat, intre administratia centrala si administratia comunei Dv.
Legatura dintre ei e o simpla sigla de partid, nicidecum impozitele pe care le-ati plati acolo, ma gandesc ca toti localnicii, nu numai "ai lui Geoana sau Crin". De unde stie primarul cu cine a votat fiecare satean ca sa-i dea sau nu loc de munca?
Credeti prea mult in amenintari, manipulari si zvonuri.
Votul Dv. trebuie sa fie
responsabil si pozitiv. Va duceti sa-l votati pe Geoana pentru ca aveti incredere ca va putea sa fie mai bun decat Basescu, nu ca sa scapati de Basescu.
Romanii au votat mereu ca sa scape de vreun presedinte si pana una-alta am tot dat cu oistea-n gard.
Nu ne prea prieste schimbarea, bag seama!
.....................................
Am votat cu Basescu, optiune pe care nu o prea vad exprimata pe acest forum! :) Ceea ce imi spune mie ca s-a instaurat in viata noastra sau e pe cale sa se instaureze un delict de opinie, profund daunator societatii in general si forumului in special. "Basescu" se intrezarea printre perdele de fraze mestesugite si aluzii nuantate ca nu reuseai sa razbesti la adevarul din spatele lor, putand sa crezi ca ar putea fi vorba si despre Vadim sau despre Becali...sau Oprescu...ma rog, ceva de genul acesta.
De ce am votat cu Base?
Pentru ca nu-mi place sa-mi irosesc votul cu perdantii.
Aveam de ales deci intre cei trei si desi aveam o optiune conturata am asteptat dezbaterea de vineri pe care am urmarit-o cu foarte mare atentie si la ce spuneau si la cum o spuneau prezidentiabilii si care ar fi putut sa-mi schimbe optiunea cu adevarat:
- Crin: la dezbaterea in trei de vineri a spus ca il caracterizeaza fidelitatea si ca se mandreste cu asta. Asta inseamna ca nu se va desprinde axiomatic de PNL, de Patriciu (nasul lui intru numirea la carma PNL), de nucleul dur din fruntea PNL.
Nu m-a convins ca e nici macar familiarizat cu problemele adevarate pe care sta si se clatina Romanica noastra si noi odata cu ea. A vorbit multe vorbe, strategia lui a fost, dupa parerea mea, lamentabila si sa fiu sincera m-a deprimat total la gandul ca e posibil ca un prezidentiabil sa nu aiba niste proiecte concrete pentru tara al carei presedinte vrea sa fie, ci numai critici. Sa spui ca micsorezi TVA si cota de impozit cand noi suntem bagati pana peste cap intr-un acord in care se spune clar ca aceste doua componente nu se schimba ...trebuie sa fii sinucigas...si a si fost!
- Geoana. Ce sa mai zic despre un om care intra la guvernare ca sa se-aleaga sef al senatului, se duce pe sest in Rusia, iese de la guvernare in ultima luna inainte de alegeri numai ca sa-ncurce lucrurile la guvernare si-l are in spate pe Iliescu si Vanghelie? Ma intreb pe unde scoate camasa daca astia doi il lasa din brate? Categoric, mie mi-a facut impresia ca nu se poate conduce nici pe el insusi, daramite o tara!
Ce poti spune despre un om care-si face un titlu de glorie ca n-a dat-o afara pe soacra-sa din casa? :)) Proasta strategie de campanie in general, multi bani aruncati de pomana pe o campanie din care a reusit sa iasa cu o figura de "nu stia-ncotro s-apuce si incotro sa se uite"?
- Base. Nu e presedintele cel mai bun pe care sa mi-l fi dorit, dar am incredere intr-un om care a condus cate ceva in viata lui, un vas, un partid, o tara si nu le-a condus chiar rau, care e un luptator mai pe fata, mai pe dedesupt si care nu ezita in a-si face dusmani. Nu mi-au placut scandalurile, m-au obosit, dar prefer sa-l vad spargand buboaiele pe cale sa ne sufoce pe toti. Deh! Nu poti sa te-apuci sa spargi buboaie fara sa te-mprosti cu mizerie! Se spune ca vrea dictatura. Pe cine a opresat pana acum? Ca tv-urile au fost libere sa-l vorbeasca de rau in fel si chip, ziarele la fel, a dat el decrete dictatoriale, a desfiintat el parlamentul sau parlamentul l-a suspedat pe el? A dat el lovituri de stat impreuna cu serviciile sa puna stapanire pe tara? Las ca nici nu se mai poate asta. Daca la rusi nu se mai poate, daramite in Romanica? In fine, i-am acceptat multe defecte, incercand sa judec, poate n-am avut o judecata buna.
Nu-mi place ca o vad pe Udrea in preajma lui, dar a facut o declaratie frumoasa, spunand unui jurnalist care l-a intrebat daca e constient ca apropierea acestei femei ii dauneaza; a raspuns ca e constient, dar el nu se detaseaza de oamenii care ii sunt loiali. Si a mai raspuns si altor intrebari de genul acesta. Mi-au parut raspunsuri sincere pentru ca il dezavantajau. Acest om are curaj. Si prefer sa aleg in fruntea tarii un om care are curaj si apreciaza loialitatea celor din jurul lui si in plus nu se declara invins nici de sistem, nici de servicii. Punct. :)
Il voi alege pe Base in turul 2, vot responsabil si pozitiv. E prima oara de cand votez ca o fac la modul pozitiv.
..............................
Sper sa nu aruncati cu pietre-n mine!! :)