avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost prins deținând droguri de risc, mi s-a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost prins deținând droguri de risc, mi s-a întocmit dosar penal iar până în prezent am fost citat și audiat ca martor. Ce se poate întâmpla în continuare?

Salut, am fost prins dintr-o prostie detinand un 0,8 de marijuana, acestia l-au trimis la laborator, am recunoscut ca am ce e, si ca am calitatea de martor? ce se intampla acum, am fost citat ca martor si audiat, si cooperat cat de cat ok. De cate ori trebuie sa mai merg, in cat timp se termina, ce trebuia sa zic/nu zic, sa fac sa scap mai usor, pot pleca in strainatate? Orice!
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Salut, pai am fost la o prima audiere cu procurorii DIICOT, dupa ce am dat deja declaratia la Politie, am fost citat si am depus declaratia fiind martor, pot sa imi schimb declaratia sau sa renunt la ea si sa le spun ca ba, faceti-ma inculpat sau ce vreti voi? Chestia e ca am zis despre cineva ceva si nu e foarte oke, iar acum sunt panicat. Nu mi-ai citit drepturile la Diicot, doar atat, nu stiu nimic altceva. Pot face chestia cu declaratia, si care ar fi urmarile? Cat dureaza de obicei, ce patesc... pot pleca in alta tara pe perioada Verii? Va rog mult sa-mi raspundeti!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati legatura cu un avocat si discutati cu acesta in conditii de confidentialitate despre situatia dvs.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 318 din Codul de procedură penală reglementează instituţia renunţării la urmărire penală prevăzând atât condiţiile de aplicare, cât şi criteriile de apreciere a interesului public.

Sub aspectul infracţiunilor pentru care această soluție poate fi dispusă, noua reglementare precizează că instituţia renunţării la urmărirea penală este incidentă numai în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, fiind exceptate infracțiunile care au avut ca urmare moartea victimei.

Criteriile de apreciere a interesului public sunt prevăzute în Codul de procedură penală la art. 318 alin. (2) și (3) și se evaluează în raport cu: conţinutul faptei şi împrejurările concrete de săvârşire a faptei, modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, scopul urmărit, urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârşirea infracţiunii, eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul scurs de la data săvârșirii acesteia, atitudinea procesuală a persoanei vătămate, existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, iar când autorul faptei este cunoscut, la aprecierea interesului public sunt avute în vedere şi persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, atitudinea suspectului sau a inculpatului după săvârșirea infracțiunii şi eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa furt YsteB YsteB Recent am avut o tentativa de furt a unui produs de 60 de RON dintr-un magazin, am fost prins si dus la sectia de poliție si am dat declaratie si bunul a fost ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot Alexandrumolnar Alexandrumolnar Buna, am primit o citatie de la DIICOT in care sunt chemat ca martor pentru un dosar, nu inteleg exact de pe citatie dar trebuie sa ma prezint cu avocat? Si ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie fata de primul proces penal Diamandi Diamandi Sunt sotia reclamantului (martora) intr\'un proces penal cu doi samsari de masini. La primul penal au dat o declaratie. Acum, la al doilea penal, daca ... (vezi toată discuția)