avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am făcut în 2007 un împrumut de 3.600 CHF pe care ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am făcut în 2007 un împrumut de 3.600 CHF pe care l-am plătit până în 2011, după care am plecat în UK. Acum mi s-a trimis la mama o citație de executare silită fără drept de atac pentru 26.984, 63 lei, ce se poate întâmpla? Nu am bunuri în România

Buna ziua. In 2007 am facut un imprumut in fraci,in valoare de 3600 CHF la banca din orasul meu din Romania,un imprumut pe 120 de luni.Am platit ratele lunare pina in 2011.In 2011 am plecat impreuna cu sotul in UK,si de atunci nu am mai platit nici-o rata. Ieri 3-04-2019 mama mea a primit o citatie pe numele meu acasa la ea in Romania, adresa pe care figurez eu in buletin. ,Citatie de Executare Silita fara drept de atac, unde scrie ca am sa innapoiez cu toate raxele de judecata, o suma in valoare de 26984,63 cu cheltuielile de judecata cu tot.In prezent sunt vaduva,locuisc in uk cu fetita mea de nici 7 ani.In Romania,mama mea primeste prin mandat postal pensia de mostenitor a fetitei mele, in urma mortii tatalui( sotului meu) in valoare de 600 si ceva de lei.Intrebarea mea este: Daca eu nu mai locuiesc in Romania,in ce fel ma pot executa silit de aceasta suma?Se continua cautarea mea prin toata lumea,sau ce, cum isi vor recupera executorul aceasta suma, daca eu nu ma intorc in tara si fac nici un demers?Stiu ca suna foarte urat aceasta intrebare a mea, dar in ce fel ma poate afecta pe mine aceasta citatie de executare silita ,eu locuind in UK.Stiu ca daca as fi in tara mi s-ar pune oprire pe salariu s pe orice bun al meu,dar cum nu am nimic si nu mai locuiesc in Romania,ce o sa se intample?Si inca ceva,daca trec 5 ani de la acest ordin judecatoresc si nu fac nimic si nu platesc nimic in aceasta perioada, as avea norocul sa se subscrie totul, si sa scap?
Va multumesc si imi cer scuze daca am deranjat cu atatea intrebari. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra cat mai curand posibil.
O seara placuta si sanatate va doresc !
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: aikidoro , utilizator 16:24, 27 Aprilie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata utilizatoare, traiti in UK, atunci functionati ca in UK, fiti pragmatica!
Daca demarati o contestatie va trebui sa furnizati adresa actuala, deci nu va mai exista posibilitatea de a da inapoi.
Va trebui sa fiti reprezentata, deci sa faceti o procura in UK pt cineva de incredere in Ro, de tradus in Ro, totul costa si cu cat va angajati mai mult cu atat lista de costuri se va lungi.
Nimeni nu poate sa va cifreze cu exactitudine fara sa analizeze situatia cu probele pe care le detineti in fata ochilor.
Va recomand o consultanta, un avocat bun va putea sa va sfatuiasca si sa cifreze toate variantele juridice posibile.
Daca sunteti cu adevarat in dificultate financiara mai bine concentrati-va pe ceea ce este intradevar imperios, faceti ce trebuie pt ca copilul sa poata dispune de o viata civilizata.
Viata si educatia lui este mai importanta decat o datorie, aceasta din urma va ramane insa o povara a constiintei dvs.
Curaj.
buna ziua. adresati-va unei firme de avocatura specializate in contestarea executarii silite dar daca sunteti in termen de 15 zile de la primirea adresei de executare. ei va reprezinta, corespondenta e pe adresa lor, legatura o tineti online. Deci fara adresa dv fara drumuri in tara si procura. Angajarea avocatului cam 1000 lei + taxa timbru judiciar stabilita de instanta. Procesul dureaza dar sunteti reprezentata. Firmele le gasiti pe net.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In actiunea in instanta reprezentantul dvs (firma de avocatura sau persoana fizica) va trebui sa identifice persoana pe care o reprezinta in speta.
Actiunea in instanta va permite deci partii adverse accesul la datele dvs.
Daca in actiune reprezentantul dvs va folosi fosta dvs adresa din Ro partea adversa va putea contesta actiunea si ataca reprezentantul pt declaratii false in instanta (fals declarativ de rezidenta).
Fara sa mai vorbim de faptul ca instanta are obligatia de a cere reprezentantului mandatul de reprezentare ca proba la dosar.
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Creanta apare ca fiind prescrisa,este trecut termenul de 3 ani, termenul general de prescriptie.

Acest termen se calculeaza de la ultima plata efectuata.

Prin urmare, daca plati, realizati o plata voluntara, benevola, insa plata presupune recunoasterea datoriei.

( care echivaleaza cu intreruperea cursului prescriptiei ).

Va puteti adresa instantei de judecata, prin contestatie la executare, in termen de 15 zile de la primirea somatiei, pentru anularea actelor de executare, invocand prescriptia.

Executarea dumneavoastra apare ca fiind ilegala, abuziva, cata vreme termenul de prescriptie a fost implinit.

Instanta de judecata poate constata executarea ca fiind prescrisa.

In Romania, neavand bunuri, ori venituri nu puteti fi executat (in prezent ).

Daca , insa, dobanditi bunuri ori realizati venituri, acestea pot fi supuse executarii.

Au existat situatii cand au fost poprite conturile deschise in strainatate,

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii 2 robertaarmena robertaarmena Buna ziua! Intrebarea este urmatoarea: Am avut un cont care a inregistrat restante dar de aproximativ 4 ani nu am mai primit nimic de la ei pana azi,cand ... (vezi toată discuția)
Custodie comună, reînnoire pașaport minor 2345adi 2345adi Buna ziua,am o fetita in varsta de 7 ani,am divortat la notar de comun acord cu 3 ani zile in urma.El are voie sa o vada 15 ore pe saptamana.Dupa divort eu am ... (vezi toată discuția)
Ajutati o mama disperata in privinta dreptului copilului meu SAdriana81 SAdriana81 de mai multi ani ma judec pt dreptul fetitei mele. in urma cu vreo 3 ani am deschis un proces impotriva fostui sot pt marirea pensiei de intretinere a fetitei ... (vezi toată discuția)