avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am făcut în 2007 un împrumut de 3.600 CHF pe care ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am făcut în 2007 un împrumut de 3.600 CHF pe care l-am plătit până în 2011, după care am plecat în UK. Acum mi s-a trimis la mama o citație de executare silită fără drept de atac pentru 26.984, 63 lei, ce se poate întâmpla? Nu am bunuri în România

Buna ziua. In 2007 am facut un imprumut in fraci,in valoare de 3600 CHF la banca din orasul meu din Romania,un imprumut pe 120 de luni.Am platit ratele lunare pina in 2011.In 2011 am plecat impreuna cu sotul in UK,si de atunci nu am mai platit nici-o rata. Ieri 3-04-2019 mama mea a primit o citatie pe numele meu acasa la ea in Romania, adresa pe care figurez eu in buletin. ,Citatie de Executare Silita fara drept de atac, unde scrie ca am sa innapoiez cu toate raxele de judecata, o suma in valoare de 26984,63 cu cheltuielile de judecata cu tot.In prezent sunt vaduva,locuisc in uk cu fetita mea de nici 7 ani.In Romania,mama mea primeste prin mandat postal pensia de mostenitor a fetitei mele, in urma mortii tatalui( sotului meu) in valoare de 600 si ceva de lei.Intrebarea mea este: Daca eu nu mai locuiesc in Romania,in ce fel ma pot executa silit de aceasta suma?Se continua cautarea mea prin toata lumea,sau ce, cum isi vor recupera executorul aceasta suma, daca eu nu ma intorc in tara si fac nici un demers?Stiu ca suna foarte urat aceasta intrebare a mea, dar in ce fel ma poate afecta pe mine aceasta citatie de executare silita ,eu locuind in UK.Stiu ca daca as fi in tara mi s-ar pune oprire pe salariu s pe orice bun al meu,dar cum nu am nimic si nu mai locuiesc in Romania,ce o sa se intample?Si inca ceva,daca trec 5 ani de la acest ordin judecatoresc si nu fac nimic si nu platesc nimic in aceasta perioada, as avea norocul sa se subscrie totul, si sa scap?
Va multumesc si imi cer scuze daca am deranjat cu atatea intrebari. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra cat mai curand posibil.
O seara placuta si sanatate va doresc !
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: aikidoro , utilizator 16:24, 27 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Si eu va sfatuiesc sa faceti contestatie la executare. Altfel, veti ”avea pe cap” toata viata aceasta datorie.

Apartamentul parintilor dvs se poate dona fiicei dvs, cat timp parintii sunt in viata. Testamentul se poate anula dacă parintii nu va lasa si dvs bunuri in valoarea a jumatate din cota succesorală. Prin urmare, un creditor diligent, va cere reductiunea liberalitatilor excesive.

Un avocat va poate asista atat pentru studierea dosarului de executare la BEJ, cat si in formularea contestatiei la executare. Poate indica domiciliul procedural ales sediul sau(avocatului). Astfel, toate actele de procedura vor fi comunicate fie la sediul avocatului, fie la domiciliul mamei, dupa cum veti dori.

O zi buna!
nu platiti nimic. legal ar fi o recunoastere a datoriei probabil prescrise deja. mama a semnat de primire in numele d-voastra? vine de la un BEJ cunoscut in localitatea d-voastra? mama sa mearga la un avocat cu documentele, sa le verifice.
cred ca e fapt este o incercare de recuperare de la o firma care cumpara pe aproape nimic credite falite si apoi incearca sa "stoarca" sa escrocheze o suma cat mai mare cu niste dobanzile aberante, etc.
Buna seara. Mama a primit o citatie de executare silita fara drept de atac,citatie de 10 panini,unde scrie ca totul sa judecat in instanta in lips mea. Bianca a predator totul noi executor ,si astea acel executor ma ajuta sa ma execute.. dar cum EU nu mai locuiesc in Romania si nu am nimic pe numele meu,vreau sa stiu exact ce se poate intampla in continuare, caci origin nu am bani sa imi plates aceasta imensa factories....vreau sa stiu daca se poate ajunge sa ma caute acel executor in afara Romaniei,caci nu vreau sa am probleme unde sunt acum cu fetita mea de 7 ani . Va multumesc pentru raspuns. Sanatate si numai bine.

ana_panait a scris:

nu platiti nimic. legal ar fi o recunoastere a datoriei probabil prescrise deja. mama a semnat de primire in numele d-voastra? vine de la un BEJ cunoscut in localitatea d-voastra? mama sa mearga la un avocat cu documentele, sa le verifice.
cred ca e fapt este o incercare de recuperare de la o firma care cumpara pe aproape nimic credite falite si apoi incearca sa "stoarca" sa escrocheze o suma cat mai mare cu niste dobanzile aberante, etc.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Era logic sa se incuviinteze executarea in lipsa dvs, asta e procedura.

Desi nu se intampla des(pentru ca nu sunt foarte diligenti creditorii), este posibil sa fiti executata si in strainatate, unde locuiti dvs.

Ce aveti de facut este contestatie la executare. Insa, deja ati primit acest sfat si vad ca il ignorati. Mama poate merge la un avocat cu actele si poate verifica care actele comunicate de executor. Avocatul poate merge si la executor sa studieze tot dosarul de executare.

O zi buna!
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns. Am inteles clar ca trebuie sa contesc aceasta citatie de executare silita, dar in acelas timp trebuie bani multi, pentru avocat, onorariul, plus timbru care am auzit ca poate sa fie si de 10 milioane vechi, plus ca asta se taraganeaza, ca nu e nimeni interesat sa grabeasca asta, si pentru toate astea e nevoie de bani, si eu nu ii am......mama traieste in tara din pensia copilului de urmas iau eu sunt vaduva cu un copil in afara tarii si sunt somera in prezent...........Va multumesc de sfat,din suflet, si imi cer scuze daca am suparat cerand atatea pareri si multe sfaturi la multele mele intrebari, care mi se par normale in cazul meu ca vreau sa stiu cat se poate de exact ce se poate intampla....... dar nu imi permit........Este pentru prima data din muuuuuultele parerei si sfaturi de aici si din alte parti, unde mi se spune ca ma vor cauta si executa silit in afara Romaniei..............Va multumesc, dar asta refuz sa cred ca ma vor cauta in afara tarii sa ma execute de ce??? ca nici aici nu detin bunuri.......doar un cont bancar si banii care ii primesc ca ajutor ca vaduva fara servici si cu un copil .....Inca o data va multumesc pt pareri si sfaturi.......ma scuzati daca v-am suparat cu ceva, mai bine zis cu adevarul din viata mea. Sanatate si toate cele bune !!

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii 2 robertaarmena robertaarmena Buna ziua! Intrebarea este urmatoarea: Am avut un cont care a inregistrat restante dar de aproximativ 4 ani nu am mai primit nimic de la ei pana azi,cand ... (vezi toată discuția)
Custodie comună, reînnoire pașaport minor 2345adi 2345adi Buna ziua,am o fetita in varsta de 7 ani,am divortat la notar de comun acord cu 3 ani zile in urma.El are voie sa o vada 15 ore pe saptamana.Dupa divort eu am ... (vezi toată discuția)
Ajutati o mama disperata in privinta dreptului copilului meu SAdriana81 SAdriana81 de mai multi ani ma judec pt dreptul fetitei mele. in urma cu vreo 3 ani am deschis un proces impotriva fostui sot pt marirea pensiei de intretinere a fetitei ... (vezi toată discuția)