avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui?

Buna seara,
As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai precis sa se mute cu el in alta tara fara acordul tatalui?
In plus, am citit ca daca tatal nu isi respecta datoria stabilita prin sentinta, adica sa plateasca pensia alimentara, poate fi sanctionat destul de urat. Dar, daca ea nu respecta programul de vizitare, ce se intampla? Sau legea este facuta doar pentru a pedepsii tatii?
nu se poate parasi tara decat cu acordul celuilalt parinte.
In ce cazuri si/sau in ce baza legala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu putem parasi tara daca tatal are program de vizita? cristinica11 cristinica11 Buna ziua, am vazut peste tot ideea ca daca ai decizie definitiva si irevocabila poti parasi tara. Daca insa tatal are drept de vizita, nu poti parasi ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui ana_bela ana_bela In cazul in care divortul a ramas definitiv si minorul a fost incredintat mamei, aceasta poate iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui, de exemplu intr-o ... (vezi toată discuția)
Scoatere de minori din tara. dgxshpe dgxshpe Am urmatoarea problema . Am hotarare judecatoreasca prin care am dreptul la vizite al copilului dupa cum urmeaza: o data la 2 saptamani un weekend, 2 ... (vezi toată discuția)