avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe stradă cu ,,cedează trecerea'': o dubă ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe stradă cu ,,cedează trecerea'': o dubă de pe banda 2 a intrat pe banda 3 fără să semnalizeze și m-a acroșat ușor cu spatele. Eu am fost găsit vinovat, am șanse să câștig contestația?

Buna seara,

Am fost implicat intr-un accident rutier, venind de pe o strada cu cedeaza trecerea dorind sa efectuez virajul la stanga pe un bulevard cu 3 benzi pe sensul de mers. Am oprit, m-am asigurat ca pot sa intru pe banda 3 iar cand am vrut sa plec, banda fiind libera, o duba a venit de pe banda 2 si a intrat pe banda 3 fara sa semnalizeze si sa se asigure si m-a acrosat usor cu spatele cand a taiat banda. Nu apucasem sa plec de pe loc.

Precizez ca eram cu cineva in masina si am si inregistrarea de la camera de bord a masinii.
Am ajuns la politie deoarece soferul dubei nu recunostea ca a venit de pe banda 2 si ca eu as fi intrat in el cand am vrut sa plec de pe loc,

Agentul constatator nu a acceptat sa vada proba video si m-a gasit vinovat pe motivul ca, citez: „cel care circula pe drumul prioritar poate sa faca si cercuri printre masini” deoarce eu aveam cedeaza trecere.

Am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului pentru 60 de zile cu posibilitatea de a reduce la 30 de zile daca promovez testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie si dovada inlocuitoare a permisului de 15 zile.

Intrebarile mele sunt:
As avea vreo sansa de castig daca contest procesul verbal la judecatorie? sau daca poate fi incadrat la alta sanctiune, tinand cont ca masinile au avut doar cateva zgarieturi minore.
Daca contest procesul mai pot beneficia apoi de reducerea de suspendare a permisului pentru 30 de zile dupa ce hotararea este definitiva?

P.S. I-am citat agentului constatator art 54 din oug 195/2002
”(1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
(2) Semnalizarea schimbării direcţiei de mers trebuie să fie menţinută pe întreaga durată a manevrei.”, acesta spunand ca nu e valabil in cazul meu. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 22:08, 14 Iunie 2019
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare - viraj la stanga, depasire coloana fjt1 fjt1 Buna ziua Circulam in afara localitati pe un drum cu 2 benzi o banda pentru fiecare sens, ploaie, m-am asigurat din timp am semnalizat cu mai mult de 100m am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vestitul "rond" din iasi ca sens giratoriul nu este, ... allecsx allecsx Buna ziua, Vestitul \"rond\" din Iasi ca sens giratoriul nu este, aduce multe intrebari si nelamuriri . Va rog cei experimentati sa ne ajutati daca pentru ... (vezi toată discuția)
Legislatie: iesirea dintr-un sens giratoriu stelian222 stelian222 Am si eu o nedumerire legata de incadrarea corecta pe benzi, atunci cand iesi dintr-o intersectie cu sens giratoriu sau chiar si dintr-o intersectie ... (vezi toată discuția)