avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chiriaș fiind, am fost obligat să plătesc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chiriaș fiind, am fost obligat să plătesc reparațiile făcute la scurgerea de la baie pentru că proprietarul nu a vrut. Acum mi se cere renovarea camerei inundate de dedesubt și nu mi se pare normal să plătesc, din nou, tot eu. Ce sfaturi îmi puteți da?

Buna ziua,


Locuim cu chirie de 2 ani, in primul an a fost facut un contract (prin agentie imobiliara) - acesta a expirat in martie 2018. Ulterior, desi am solicitat, nu s-a semnat nimic. Proprietara a avut o persoana imputernicita la acel moment sa semneze (vorbim de sotia presedintelui asociatiei de proprietari) , noi nu o cunoastem, nu am vorbit niciodata cu ea.

Acum 2 zile administratorul ne-a anuntat ca este posibil sa avem probleme cu scurgerea la baie (la parter este o cresa si au fost anuntati de cei de acolo). A venit un instalator adus de administratorul bocului si a constatat ca da, exista o problema - teava de la scurgere a fost afectata de bucati mari cazute de sus - s-a gasit si moloz - au tot fost venici care si-au modernizat apartamentele - gen dorel in actiune
Pentru a evita discutiile (prin "mesager" ni s-a spus ca proprietara nu vrea sa participle la plata, ca noi stam aici), am fost de accord sa platim reparatia - problema rezolvata. Nu am primit chitanta, nimic.

Azi dimineata am fost cautati de "sefa" de la gradinita, doreste sa I se renoveze camera inundata (pe un perete s-a prelins apa multa). Nimic anormal, in fond, vorbim de copii 1-3 ani si nu este igienic pentru ei.


Nelamurirea mea: cine trebuie sa faca acest lucru? Cine ar fi trebuit sa plateasca reparatia?

Ok, sunt de accord, stric - platesc. Dar nu imi pot permite sa repar ce strica altii, la nesfarsit. Proprietar nu esti doar cand primesti banii de chirie.


Ce sfaturi imi puteti da?

Multumesc!


Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vasile333 , utilizator 20:49, 19 Aprilie 2019
Nu ma refeream la cere enumerate de dvs., chiar nu va sfătuiesc să faceti asta, poate duce la alte probleme...
Ma refeream la faptul că nu o sa eliberati proprietatea fara o hotărâre în instanță, adică sa nu plecati de buna voie din casa si domnii sa trebuiască sa se adrese instanței pentru evacuare... Dar si asa...e posibil sa platiti cheltuieli de judecata...
Cea mai bună variantă era incheierea unui contract de la inceput in care sa fie stipulate îmbunătățirile aduse locuinței si modul de recuperare...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati acceptat la inceput defectele si de regula locuintele cu defecte costa mai putin, asumandu-va eventualele reparatii, ceea ce vreti sa faceti dvs. la sfarsit este fapta de distrugere.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara
O întrebare simplă. Aveți asigurare la apartament, pentru bunuri si răspundere civilă. Eu am pățit cam tot la fel, si am apelat la firma de asigurare. Stitii ce bine e , nu te doare capul să te certi cu vecini sau cu alte persoane. Asigurarea poate să fie și pe numele proprietarului si nu plătiți nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava fisurata... pandatao pandatao Buna ziua! Intre 2 proprietari a izbucnit un conflict in legatura cu o teava fisurata. Prin aceasta teava curge apa de la scurgerea dusului ... (vezi toată discuția)
Plata reparatii din locuinta HerrMarikanu HerrMarikanu Daca pentru repararea unei tevi comune a blocului, s-a spart masca din beton care o acopera, cine plateste repararea mastii din locuinta? Asociatia sau ... (vezi toată discuția)
S-a infundat teava pluviala si s a infiltrat apa in peretii apartamentului meu Dana_A Dana_A S-a infundat teava pluviala si s-a infiltrat apa in peretii apartamentului meu, mai exact in holul din fata baii si in tavan unde se vede deja betonul, ... (vezi toată discuția)