avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui

Buna ziua!
Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de familie. Rog persoanele pregatite juridic, psihologic, specialisti in dreptul familiei, alti specialisti, cat si persoane care au trecut prin cazul ce-l voi descrie, sa vina in ajutorul copilului meu, de a nu mai fi abuzat psihologic-emotional (alienare parentala), de propria mama, impotriva tatalui. Speta, (in mare), porneste de la o Hotarare definitiva, din 2014, ce avea ca finalitate, program legaturi personale, cu minora, la domiciliul meu (tatal), fara prezenta mamei. Aceasta Hot. nu a putut fi pusa in aplicare, deoarece, la scurt timp, mama a mai deschis, inca trei actiuni, printre care si solicitarea emiterii unui Ordin de protectie(ce in final nu i s-a aprobat, fiind neantemeiat), prin care urmarea indepartarea definitiva a mea(tatal), din viata copilului. La instanta de fond, mi s-a acordat un program acceptabil, pt. minora si pt. mine, ca, ulterior, la instanta de apel, sa mi se respinga, programul, pe motiv, ca minora nu doreste, legaturi cu tatal(!!!), Dupa un timp, eu am redeschis, o noua actiune, bazata pe instrainarea minorei, de catre mama, impotriva tatalui. La solicitarea instantei de fond, un expert psihologic judiciar(ales aleatoriu), minorei si parintilor, ne-a facut o expertiza psihologica judiciara, prin care sa constate daca minora este alienata parental, de catre mama, impotriva tatalui. Pe baza unei analize aprofundate, a celor doi parinti, cat si a minorei, a rezultat un amplu Raport de expertiza psihologica judiciara, ce a fost justificat psihologic, expertul judiciar, stabilind ca minora este alienata parental, in ultima faza, cea severa, de catre mama, impotriva tatalui. Pe baza materialului probator si a Raportului de expertiza psihologica judiciara, instanta de fond, din nou, mi-a acordat un nou program de legaturi personale, cu minora, la domiciliul meu, fara prezenta mamei. Imediat, mama a facut, apel, la instanta de judecata, care din nou, i-a admis apelul. In prezent, hotararea a ramas definitiva, iar eu neputand sa ma bucur de prezenta copilului meu, la domiciliul meu, fara prezenta mamei, mama folosindu-se de propriul copil, ca o arma de razbunare(nemotivata), impotriva mea si creind grave carente psihologice-emotionale, impotriva propriului copil. In acest caz, prezentat, sumar, va rog, recomandati-mi ce pot face, in continuare, copilul este alienat parental, ultima faza, cea severa, este supus procesului de brainwashing(spalare a creierului), este programat sa fie indepartat de tata, de catre propria mama. Va multumesc de recomandarile si sfaturile oferite.
When , atunci dati copiii statului, poate institutionalizarea e mai ok decat parentalizarea in opinia dumneavoastra, programul este facultativ din punct de vedere legal, nu pentru ca asa vrea copilul , legea nu obliga la program , ca daca legea ar obliga, ne-am trezii cu voi tatii in casele noastre sa va luati cu forta copiii. Cabinetele psihologilor sunt pline de copii pentru ca sunteti manipulati, mai bine gasiti alte metode nu sa dati bani la psihologi degeaba. In ceea ce ma priveste eu sunt multumita in Romania, scoala copiilor mei e ok, nimeni nu se bate nu se injura, profesorii sunt foarte buni, am numa cuvinte de lauda. Si vedeti chiar dumneavoastra ati gresit cand ati mutat copilul din scoala, dumneavoastra ati inteles gresit termenul de facultativ, trebuia sa lasati copilul acolo unde era sa se acomodeze, daca ati vazut ca nu se acomodeaza ati dat bir cu fugitii, iar asta pentru copil a fost o lectie negativa, cand dai de necaz te lupti nu pleci in alta parte.
Doamna, diferența a fost ca eu nu am schimbat școală copilului ci tara copilului. Cat despre a rămâne intr-un loc în care era agresat fizic la câteva zile și în care părinții se înjurau pe grupul de whatsapp și își stabileau întâlnire în curtea scolii pentru a-și măsură mușchii nu mi s-a părut a fi mediul în care vreau sa crească. Exact înainte sa plecam, a început sa dea și el. S-a urcat cu picioarele pe cel care a venit sa îl lovească și nu am putut sa îl cert pentru ca după săptămâni întregi în care nu a lovit ci doar a anunțat învățătoarea și ne-a spus noua a reacționat. Și fizic fiind cel mai mare din clasa și foarte puternic pentru vârstă lui a rănit alt copil. Nu am crezut ca îmi trimit copilul în jungla ci L școală. Și în România nu a învățat decât ca trebuie sa fie cel care da cel mai tare. Și asta învață majoritatea băieților acolo.
Apoi cresc, invinetesc ochiul soției și ne mai miram de ce nu sunt empatici ci violenți.
Aici unde trăim acum e toleranta 0 pentru agresiunile fizice sau emotionale. Din copilul timorat de școală s-a deschis extraordinar de mult iar progresele lui au fost fantastice.
Prietenii din tara au însă probleme mari cu copii din cauza agresivității din scoli. Nu pot decât sa ma bucur ca dumneavoastră ați nimerit la o școală unde nu aveți parte de asa ceva.
Nu, cabinetele psihologilor sunt pline de copii care își simt părinții niște străini. Copii care nu au avut limite și au devenit violenți, adolescenți care se taie cu lama pentru ca nu reușesc sa se exteriorizează altfel, copii care realizează ca sunt niște străini pentru părinții lor, care nu vor sa ii cunoască ci doar sa ii încadreze într-un tipar, copii care au nevoie de terapie ca să accepte lipsa unui părinte, divorț sau deces.
Manipulare? Cum poți manipula un copil sa se taie cu lama? Încercati la licee pe timpul verii sa ii vedeți pe cei care poarta mânecă lunga la 30 gradele.
Când dai de necaz lupți și dacă nu ai sorti de izbândă e logic, normal și sănătos sa pleci și sa treci mai departe. Sa insiști în ceva ce nu are cum sa se termine bine nu e un semn de prea mare maturitate. E ca o relație cu unul care te bate dar tu ramai și lupți pentru relație.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
When, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Asa zisa alienare parentala NU este recunoscuta in nicio tara membra a UE, ce sa mai zicem de "recunoastere mondiala".
Promotorul numitului "sindrom" a fost Richard Gardner, un psiholog a carui viata a demonstrat cat de "echilibrat" si plin de "succes si competenta" fusese domnul psiholog, care a sfarsit prin sinucidere (prin injunghiere). Unul din cei 3 copii ai sai a dezvaluit diagnosticele de care "marele psiholog" suferise:[ link extern ]
Mai mult decat atat, psihologul, autor al gaselnitei denumite alienare parentala, opineaza ca pedofilia nu ar fi un lucru foare rau! Descreieratul din ale carui ziceri citati, zicea ca in fiecare dintre noi exista o componenta de pedofilie: [ link extern ] !
Cam asta e "specialistul" din care citeaza parintii care au esuat ca parinti si care incearca sa mute propriul esec in curtea parintelui rezident!
Stimate utilizator eu inteleg ca teza "razbunarii" mamei sau/si a "geloziei" ei da foarte bine si chiar prinde la multe instante destul de saracute in IQ, dar totusi ma intreb. dvs vorbiti de o hotarare din 2014, care sigur nu a venit a2a zi de la despartirea dvs in fapt, de atunci au trecut mai bine de 6 ani, oare de 6 ani mama se tot razbuna si se razbuna si tot nu-i ajunge? O va tine asa oare pana la nunta fetei?
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2020
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Denigrarea celuilalt parinte, in fata copiilor annaluk annaluk Buna ziua, Sunt divortata de 1 an de sotul meu. Avem 2 copii, o fată de 13 ani si un baiat de 6 ani. Copiii au domiciliul la mine, dar custodia e ... (vezi toată discuția)
Minori TarauPaulAndrei TarauPaulAndrei Buna seara,cum se poate dovedi ,,sindromul alienarii parintesti''? (vezi toată discuția)