avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecătorul a decis ca unul dintre pârâți să-mi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecătorul a decis ca unul dintre pârâți să-mi restituie mie, reclamant, o sumă de bani. În sentință scrie ,,apel în 30 de zile'', ce înseamnă asta?

Judecatorul a decis ca unul dintre parati sa imi restituie mie, reclamant, o suma de bani.
Totodata scrie 'apel in termen de 30 de zile'. Inteleg ca are 30 de zile sa se opuna sentintei? Apoi scrie returnarea banilor plus dobanda pt fiecare zi din momentul sentintei definitive. Sentinta definitiva este dupa acele 30 de zile?
Daca fac apel, deoarece obliga doar pe un parat sa imi dea inapoi banii, e posibil sa schimbe sentinta in sensul sa nu mai vrea sa imi dea niciunul dintre ei banii? Este o sentinta legata de doi samsari de masini. Contract de vanzare cumparare nulitate absoluta.
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Diamandi , utilizator 09:24, 8 Mai 2019
Apelul se face din data cand a aparut decizia pe portaljust sau dupa cele minim 30 zile in care am inteles de la arhiva tribunal ca redacteaza judecatorul hotararea si trimite partilor instiintare cu aceasta decizie acasa?
Multumesc.

termenul curge din prima zi in care ati primit plicul cu hotararea acasa.
Daca decizia a aparut pe 3 pe portaljust iar eu am facut cerere pe 6 sa se schimbe adresa de corespondenta, horararea judecatorului va ajunge la avocat sau unde am cerut eu?
Incerc sa inteleg in acest fel in cat tim acea hotarare poate fi redactata si trimisa partilor ca ieri, 8 mai, am fost sunata de avocat ca sa vin urgent la el sa facem apelul, ori acesta din cate inteleg se face dupa ce este scrisa hotararea...
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca AL.Moasa AL.Moasa Buna ziua, Doresc sa stiu daca ma puteti ajuta cu un raspuns. In luna aprilie am castigat un proces civil. Pe site-ul judecatoriei, la dosar, apare ... (vezi toată discuția)
Apel cerere principala, apel cerere reconventionala, apel cerere completare dispozitiv marinelagiurgiu marinelagiurgiu Am caliatate de reclamant intr-un dosar avand ca obiect obligatia de a face. Parata formuleaza cerere reconventionala. Instanta de fond respinge cererea ... (vezi toată discuția)
Lamurire sau completare dispozitiv sentinta- actiune sub imperiul vechiului cod de proc. civila reclamant2013 reclamant2013 Buna ziua, Am un proces pe rol, pe codul de procedura vechi. Pe scurt, judecatoria a admis plangerea si a obligat paratii la plata in solidar a unei sume de ... (vezi toată discuția)