avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am schimbat kit-ului de ambreiaj dar problemele au ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am schimbat kit-ului de ambreiaj dar problemele au reapărut după un an și jumătate. Service-ul oferă garanție doar pentru manoperă, pentru garanția pieselor cum mă sfătuiți să procedez?

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea situatie: in octombrie 2017 am mers la un service auto cu probleme de ambreiaj la masina personala.
Cei de la service mi-au comandat si mi-au schimbat intreg kit-ul de ambreiaj,reparatia costandu-ma peste 2500 lei.

Acum,dupa 1 an si jumatate si 23000 km, au reaparut problemele-discul patineaza.
Am mers la acelasi service iar cei de acolo mi-au spus ca acorda garantie doar pentru manopera, iar pentru piese garantia o acorda cei de la firma care le aduce piese- dar ca sunt slabe sanse sa imi schimbe piesele defecte pentru ca vor invoca diverse motive ca sa nu o faca (ca s-a mers cu piciorul pe ambreiaj, etc)
Mentionez ca masina este folosita zilnic de sotie, care face naveta intr-o localitate apropiata, pe drum european.

Cei de la service mi-au zis sa le duc masina, sa demonteze si sa verifice piesele, urmand ca eu sa cumpar piese care trebuiesc inlocuite, iar apoi sa imi recuperez banii daca cei de la importatorul de piese imi acorda garantie).
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: scutaruc , utilizator 07:25, 8 Mai 2019
Pana nu se desface sa se vada ce este acolo, nu se poate trage nicio concluzie. Ma indoiesc totusi, ca la 20000/30000 km sa se duca un disk prin uzura, indiferent de calitatea acestuia. La fel si pentru placa si rumentul de presiune. E bine totusi, ca atunci cand se intervine la masina, sa stati langa ea si sa vizualizati, toate componentele noi care se monteaza.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2019
viorel55, utilizator
Dupa ce mecanicii vor da jos ambreiajul se poate constata f usor care e cauza, diferenta e mare intre un disc uzat si o utilizare defectuoasa. Puteti cere si o alta opinie De LA In alt mecanicii. Piesele in miscare cad repede doar daca sunt De o foarte proasta calitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garanție autoturism vasile.g vasile.g Bună ziua. Am un autoturism în garanție pentru care a trebuit să înlocuiesc pe cheltuiala proprie (dealer-ul a refuzat acordarea garanției) kitul de ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca un ''patron'' de service auto m-a amenintat ca ma bate si m-a injurat alexbujie alexbujie Buna seara, va rog sa ma ajutati nu stiu ce sa fac... am fost la un service auto autorizat sa schimb kit ambreiaj ei m-au sfatuit ca e mai bine sa al iau din ... (vezi toată discuția)
Inlocuire piese auto in garantie ncris78 ncris78 Am o autoutilitara de marfa, cu care prestez activitatea de transport marfa. In urma cu o luna am cumparat piese pentru un ambreiaj de la un service auto. Am ... (vezi toată discuția)