Mai citez inca o data afirmatia dvs:
latka a scris:
O hotarire judecatoreasca nu e izvor de drept,
Se pare ca nu stiti, deciziile ICCJ sunt tot hotarari judecatoresti :)))
Luati de cititi, ca mai sunt sunt si altii care va contrazic si mai sunt si alte feluri de hotarari judecatoresti care sunt izvor de drept.
Vedeti "2. Prezentarea situaţiilor în care
hotărârea judecătorească este izvor de drept" ->
[ link extern ] /
Eu am zis din prima ca nu e cazul aici ci doar am sustinut (se vede ca nu numai eu) ca acea afirmatie a dvs generală nu poate fi adevarata de vreme ca NCPC prevede moduri de folosire a unor astfel de cazuri.
Dar mai bine sa revenim la subiect,
Comparati mere cu pere. Hotararile AG despre apometre sunt ilegale pt ca se refera la proprietatea privata. Pe cand o hotarare legata de o taxa pt caini se refera la administrarea propr. comune.
Daca ar fi dupa logica dvs, cum ca numai art 53 ar impune "spiritul" in care trebuie trebuie interpretate restul articolelor, s-ar duce pe apa sambetii art 37, 38, 39 si cate altele, pt ca subiectele acelea nu apar intre atributiile de la art "53"
Pe de alta parte, la art 53 exista si lit
m) exercită alte atribuții care i-au fost conferite prin statut, prin acordul de asociere sau prin votul proprietarilor membri ai asociației..
Deci AP isi poate exercita atributia de a stabili o taxa pt cainii care folosesc partilor comune, atributie conferita prin insusi votul AG.